Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2008-08-11

A JoikuSpot korábbi S60-as verziójával képesek voltunk egy Wi-Fi képes S60 készüléket Wi-Fi router -ként használni. Immár megtehetjük ezt Windows Mobile készülékekkel isâ?¦

 
Egy holland fejlesztő csapat a Morose Media elkészítette
Windows Mobile
készülékekre azt az alkalmazást, mely a Windows Mobile operációs rendszerrel szerelt telefonokat
Wi-Fi
router
funkciókkal ruházza fel. A WMWifiRouter program a mobiltelefonon egy hidat képez a
3G
modem
és a Wi-Fi adóvevő közt, melynek eredményeképpen bármilyen szabványos Wi-Fi kapcsolat kezelésére képes eszközzel – akár média lejátszóval, laptoppal – képesek lehetünk internetre kapcsolódni, mintha csak egy közönséges Hot-Spot –ra csatlakoznánk. Ez esetben azonban mi magunk, vagyis mobiltelefonunk a Hot-Spot így nem vagyunk helyhez, tarifákhoz és időhöz kötve.
 
A Windows Mobile -ra tervezett program teljesen testre szabható és azért hogy csak mi, illetve az általunk engedélyezettek használhassák telefonunk Wi-Fi kapcsolatát képes 64 és 128 bites
WEP
kódolású kapcsolat létrehozására, csakúgy mint egy hagyományos Wi-Fi router.
 
A program egy erre alkalmas készülékkel olyan lehetőségeket biztosít melyekről korábban nem is álmodhattunk, és az internetezés igazi szabadságát adja eszközeink együttes képességei révén.
 
Az alkalmazás próbaváltozata letölthető a [%A=http://www.wmwifirouter.com/consumer/%]http://www.wmwifirouter.com/consumer/[%A%] címről illetve a teljes verzió mindössze 20 eurós áron megvásárolható.