Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-08-11

A Nikon bejelentette legújabb kompakt fényképezÅ?gépét, mely nemcsak elegáns és színes külsÅ?vel hanem érintÅ?képernyÅ?vel is rendelkezikâ?¦

 
Az új
S60
-as fényképezőgépek 10
megapixeles
képérzékelővel rendelkeznek, melyhez 5x
optikai zoom
képes NIKKOR objektív társul. A rázkódáscsökkentés funkció és a nagy érzékenység (ISO 3200) jóvoltából a felvételek kiváló minősége garantált. A COOLPIX
S60
fejlett funkciói között megtalálható az Automatikus motívumprogram-választó, a továbbfejlesztett Arcfelismerés, a Mosoly időzítő és pislogás érzékelés, az időzített videofelvétel, a beépített képfeldolgozás és a
HDMI
kimenet. A fényképező remek képminőséget garantál, a Nikon exkluzív, eredetileg a cég tükörreflexes gépeihez kifejlesztett EXPEED képfeldolgozó rendszere jóvoltából a képérzékelőtől kapott adatokat a gép rendkívül gyorsan és pontosan dolgozza fel.
[%IMAGE=6419%]
Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX S60 a technológia és a stílus tökéletes ötvözete. A Nikon egy sor funkció beépítésével elérte, hogy a fényképezőgép könnyen használható, mégis számtalan olyan innovatív szolgáltatást nyújt, amelyeket eredetileg a tükörreflexes gépekhez fejlesztettek ki a képminőség tökéletesítése érdekében. Biztosak vagyunk abban, hogy a több színben kapható, új modell vonzó választás lesz azoknak, akik egyszerre vágynak a minőségre és az eleganciára.”
 
Az S60 igazi különlegessége azonban a 3.5
colos
érintőképernyője, melyhez új grafikus felhasználói felületis tartozik. A körülbelül 160 fokos, széles megtekintési szög jóvoltából a képek még könnyebben visszanézhetők. A tükröződésgátló bevonat pedig tovább könnyíti a képek megtekintését. Fényképezéskor egyszerüen érintsük meg a képen látható valamelyik témát: a fényképezőgép automatikusan erre a témára állítja az élességet, és beállítja a szükséges expozíciót.
 
A kamera 99 x 60 x 22mm-es mérete és csupán 145 grammos tömegével akkora, mint egy átlagos mobil ezért remekül hordozható gép. A belső váza erős, az alumínium elülső panel és a hullámvonalas kialakítás révén pedig finoman simul a kézbe. A fényképezőgép több színben kapható, így mindenki megtalálja a saját stílusához illő változatot.
[%IMAGE=6420%]
A COOLPIX S60 mellé a következő tartozékokat kapjuk: szíj, akkumulátor és akkutöltő,
USB
kábel, audio-/videokábel, toll az érintőképernyőhöz, COOLPIX szoftvercsomag és 2 GB ingyenes online tárolási lehetőség a Nikon „my Picturetown” webhelyén. Az új modell várhatóan 2008. szeptember végétől lesz kapható, várható ára 349 euró.