Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Olorin - 2008-08-11

A jelenlegi laptopok nem a hosszú üzemidejükrÅ?l híresek. Nem véletlenül ajánlják mindig nagyobb kapacitású, illetve tartalék akkumulátorok beszerzését mindazoknak, akik gyakran és sokat utaznak...

 
Az egyik lehetséges megoldás egy napelemes töltő alkalmazása. A tápellátás a Chinavision készüléke segítségével a jelenleg forgalmazott laptopok többségét biztonsággal és egyszerüen feltölthetjük, de emellett egy sor további adapter is van még a csomagban, amelyekkel további készülékek (mobiltelefonok, digitális kamerák, iPod,
MP3
lejátszók stb.) feltöltése, illetve folyamatos üzemeltetése is megoldható. A 150 dollárért meghirdetett eszköz nem egy kis darab (205 x 282 x 18 mm), de hát kisebb kényelmetlenséget sokan elviselünk a megbízható tápellátás érdekében.
 
A környezetbarát solar panel segítségével egy megújuló energiaforrást csapolunk meg, És az sem utolsó dolog, hogy ezzel villanyszámlánkból is faraghatunk valamennyit.
 
Az egyetlen kérdés, hogy elég lesz-e a fény. Ilyen esetekre talán egy szélerővel hajtott töltő alkalmasabb lenne, de azt valószínüleg nehezebb lenne magunkkal hurcolni, ráadásul épületen belül nem is lenne igazán használható.
 
A specifikáció szerint a készletből a megfelelő adaptert kiválasztva több százféle 5-16-18-22-24 voltos készüléket lehet rákapcsolni. A gyártó egy éves garanciát ad hozzá.
 
Az eszköz kapacitása 20000
mAh
(74W/h). A méret mellett egy további gyengéje - átmenetileg - az eszköznek, hogy amíg egy átlagos hagyományos töltővel 3 óra alatt tölthető fel nulláról teljesen egy laptop akku, addig ez a napelemes készülékkel 8-10 óra.
 
A töltőt természetesen
USB
porttal is ellátták, amelyen keresztül a szokásos 5 V feszültséget biztosítja 500 mA árammal. Ezzel lehetővé teszi a tápellátásukat USB porton keresztül megoldó készülékek utántöltését is. Az eszköz -5 és +60 Celsius fok között képes feladatait ellátni, és megszokott feladatai mellett konnektorból és az autók cigarettagyújtójáról is képes akkumulátorát gyorsan feltölteni.
 
A gyártó oldalán hosszasan sorolják azokat a laptop- és mobilgyártókat, amelyek készülékeihez már ma is adnak adaptert az alapcsomagban. A töltőt természetesen olyan áramkörökkel is ellátták, amelyek megvédik a túltöltéstől, és a túlmelegedéstől.
 
A terepen dolgozók számára extra szolgáltatása, hogy magas frekvenciájú hangok kiadásával szúnyogriasztóként is szolgálhat.
 
A termék honlapja: [%A=http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/high-capacity-solar-charger-battery-for-pc-laptop-mobile-phone/%]http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/high-capacity-solar-charger-battery-for-pc-laptop-mobile-phone/[%A%]