Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
Sulaki - 2008-08-04

A Dolby Mobile egy olyan hangfeldolgozó technológia, amely gazdag, élÅ? térhangzást kölcsönöz a mobiltelefonokon...



A Dolby Mobile egy olyan hangfeldolgozó technológia, amely gazdag, élő térhangzást kölcsönöz a mobiltelefonokon lejátszott tartalmaknak, jelentősen fokozva a felhasználó élményét. A Dolby széleskörü technológiai portfoliójára épülő Dolby Mobile-t kifejezetten a mobiltelefonos alkalmazások használatára fejlesztették.

Az LG az első cég a világpiacon, amely Dolby Mobile technológiát alkalmaz telefonjaiban, ezzel cégünk vezető szerepe tovább erősödik a mobilgyártók között, valamint a multimédiás telefonok területén”[%ITALIC%] – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company vezetője. [%ITALIC%]„Hisszük, hogy ez az új technológia magasra teszi majd a hangminőség mércéjét a multimédiás telefonok világában, és a Dolby Mobile új mobilpiaci trendet indít el. Az LG-nél mindig elsőszámú szempont, hogy a mobilpiacon létező legjobb megoldásokat kínálja vásárlóinak. Ezért a Dolby-val kötött új együttmüködésünk olyan piaci előnyhöz juttat bennünket, amely segítségével elkötelezettségünknek maximálisan eleget tehetünk.”

„Örömünkre szolgál, hogy az innovatív csúcstechnológiai megoldások iránt érzett szenvedélyünkben az LG is osztozik velünk. Ez a megállapodás egyesíti az LG vízióját és eszközeit a Dolby úttörő szórakoztató elektronikai technológiájával, hogy létrehozza a mobilszórakoztatás legújabb generációját”[%ITALIC%] – mondta Bill Jasper, a Dolby Laboratories elnök-vezérigazgatója. [%ITALIC%]„Széleskörü tapasztalataink és az LG-vel folytatott sikeres múltbéli együttmüködésünk alapján kijelenthetem, hogy a legjobb úton járunk.”

A Dolby Mobile technológiát úgy tervezték, hogy a vásárlók a teljesebb élmény érdekében személyes igényeiknek megfelelően optimalizálhassák a hangzást. Az LG számos multimédiás funkcióban alkalmazza majd telefonjaiban a Dolby Mobile technológiát.

Az LG az alábbi Dolby Mobile funkciók alkalmazását tervezi telefonjaiban:

  • Mobile Surround – valósághü térhangzás a fülhallgatón keresztül
  • Sound Space Expander – gazdag és kiterjedt hangstúdió minőségü élményt nyújt, különösen a zenei fájlok lejátszásakor
  • Natural Bass – erőteljes mélyhang-kiemelő alkalmazás
  • High Frequency Enhancer – javítja a zenei és egyéb tartalmakat a magas frekvenciájú hangok visszaadásával
  • Graphic EQ – kedvünkre finomíthatjuk a hangokat a különböző zenei stílusoknak megfelelően
  • Sound Level Control – hangkiegyenlítés segítségével egyenletesebb lesz a hangerő a zenék lejátszásakor
  • Mono-to-Stereo Converter – javítja a zenehallgatás élményét a felhasználó által fejleszthető tartalom segítségével

A két cég hivatalosan is útjára indította együttmüködését a Szöulban megrendezett aláírási ceremónián. Dr. Woo Young Kwak, az LG Electronics Mobile Communications Company K+F központjának vezetője, valamint Stuart Mitchell, a Dolby Laboratories értékesítésért felelős első elnökhelyettese vettek részt a ceremónián.

Az LG 2008 negyedik negyedévében kezdi meg Dolby Mobile technológiával felvértezett csúcstechnológiás telefonjainak értékesítését.