Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-07-30

A Microsoft és az Európai Környezetvédelmi Hivatal elindította az â??Eye on Earthâ? nevet viselÅ? közös online környezetvédelmi figyelÅ?portálját...

A Microsoft és az Európai Környezetvédelmi Hivatal elindította az „Eye on Earth” nevet viselő közös online környezetvédelmi figyelőportálját, amelynek első szolgáltatása, a ‘Water Watch’ a fürdővizek tisztaságáról ad tájékoztatást.

A fürdővizek tisztasága fontos közegészségügyi kérdés, hiszen a kezeletlen szennyvíz és a különféle vegyi anyagok jelenléte sokféle kockázatot hordoz. Az Eye on Earth portál Water Watch szolgáltatása segítségével mától a világ több mint 500 millió lakója, 27 európai ország 21 ezer mintavételezési pontjának víztisztaságát hasonlíthatja össze, így megbízható információk birtokában döntheti el, hova megy strandolni, és maga is tehet környezete állapotának javításáért.

A Water Watch az első gyakorlati eredménye az EEA és a Microsoft partnerkapcsolatának, amely öt évvel ezelőtt kimondottan az Eye on Earth online környezetvédelmi figyelőportál kidolgozására jött létre. Az Eye on Earth könnyen elérhető, közérthető információforrás kormányok, szakértők, jogszabályalkotók és magánemberek számára, akik a későbbiekben nem csak a vízminőséggel kapcsolatban érhetnek el és közölhetnek információt a portálon, hanem olyan egyéb környezeti tényezőkről is tájékozódhatnak, mint a talaj és a levegő tisztasága, vagy az ózonréteg állapota. Ezekhez az információkhoz a webhely jövőbeni szolgáltatásai révén férhetnek majd hozzá, amelyek a következő öt évben fokozatosan indulnak el.

A Microsoft fejlesztési, szoftveres, szolgáltatási és müszaki támogatást nyújt az Eye on Earth portál fejlesztéséhez, amely több mint 500 millió állampolgárt lát el környezeti információkkal. A Water Watch többféle Microsoft-technológia – köztük a Microsoft Virtual Earth térképtechnológiája, az
SQL
Server 2008 adatkezelési és térinformatikai képességei és a Windows Vista praktikus eszközei – segítségével fogja össze a sokféle komplex környezeti adatot egyetlen könnyen kezelhető és közérthető alkalmazásban.