Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-07-30

A D-Link bemutatta környezetbarát vagyis energia takarékos otthoni Wi-Fi router -ét, mely akár 40% energia megtakarításra képesâ?¦

A D-Link bemutatta környezetbarát vagyis energia takarékos otthoni
Wi-Fi
router
-ét, mely akár 40% energia megtakarításra képes…  
 A D-Link, az egyéni és üzleti felhasználóknak tervezett hálózati megoldások gyártója Green termékeinek sorát bővíti díjnyertes Wireless N termékcsaládjába tartozó Wi-Fi router -ével, melyet környezetbarát szempontok szerint fejlesztett tovább. A router csökkenti az energiafelhasználást teljesítménycsökkenés nélkül.
 
A Wi-Fi routerek a D-Link Green
Ethernet
technológiát alkalmazzák, mely oly módon takarít meg energiát, hogy automatikusan észleli a kapcsolat állapotát és a hálózati kábel hosszát, majd ehhez igazítja a felhasznált energiát. A D-Link routerek Wi-Fi ütemezésre is képesek, melynek segítségével könnyedén beprogramozhatjuk, mikor van szükség a Wi-Fi jelekre, és mikor nincs, így további energiát takaríthatunk meg. Az első Green technológiát alkalmazó termékek a D-Link Wireless N Gigabit Router (DIR-655) és a D-Link Wireless N Quad Band Gigabit Router (DIR-855).
 
“A D-Link arra törekszik, hogy élen járjon a fejlett, energiatakarékos technológiák fejlesztésében, melyeket otthoni és üzleti hálózati megoldásainkhoz alkalmazhatunk funkcionális vagy teljesítménybeli csökkenés nélkül,”[%ITALIC%] mondta Kevin Wen, a D-Link Europe elnöke[%ITALIC%]. “Népszerü Wi-Fi routereinkhez kínált Green frissítések környezetbarát müködést biztosítanak, a felhasználók pedig költséget takaríthatnak meg használatukkal."
 
A D-Link Green Wi-Fi routerek optimális energia megtakarítást valósítanak meg a Wi-Fi ütemezővel együtt alkalmazva, mely lehetőséget biztosít arra, hogy felhasználó előre beállítsa rádiójelek sugárzásának indítását, és kikapcsolását. A vezetékes kapcsolat és a Wi-Fi kikapcsolását támogató energiatakarékos eszközök, a DIR-655 és a DIR-855, 32 illetve 41%-os energia megtakarításra képesek a hagyományos Green technológia nélküli eszközökhöz képest.
 
A Green Ethernet technológiát alkalmazó D-Link Wi-Fi router termékcsalád bevezetése része az egész vállalatra kiterjedő ‘Green’ kezdeményezésnek, melynek szellemében a gyártó tudatosan törekszik környezetbarát termékek gyártására. A Wireless N router termékcsalád Green Ethernet technológiával történt felvértezése bizonyítja a D-Link elkötelezettségét a környezetvédelem iránt, melyet az
RoHS
és a
WEEE
irányelvek szerinti környezetbarát termékfejlesztés és –gyártás is erősít. Az
RoHS
korlátozza az elektronikus eszközök gyártása során felhasznált szennyező anyagok mennyiségét, míg a
WEEE
szabvány a hulladékkezelésre és újrahasznosításra vonatkozik.
 
“Ideje környezetbarát technológiákat kínálnunk egyéni felhasználók és vállalatok számára, mely környezetvédelmi érdekeket támogat, valamint költségmegtakarítást és teljesítménymaximalizálást kínál,” tette hozzá Wen.