Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-07-30

Ezúttal nem a Google-ról van szó, hanem egy új internetes keresÅ?rÅ?l, melyet egy volt Google mérnök hozott létreâ?¦

 
Egy új keresőrendszer látta meg az internetet a napokban, mely nem más mint a Cuil. A [%A=http://www.cuil.com/%]www.cuil.com[%A%] címen elérhető oldal nem kevesebbet, mint egyenesen a Google első helyét kívánja megszerezni a keresők ranglistáján.
 
Hogy erre jelenleg van e reális esélye a Cuil-nak vagy bárkinek is? Talán, de nem lesz könnyü dolga aki arra adja a fejét, hogy egy ilyen óriáscéggel a saját pályáján versenyre keljen. A Cuil létrehozója Anna Patterson, akinek egy korábbi keresőjét a Google 2004-ben megvásárolt, hogy azzal saját motorját fejlessze. Később, 2006-ban Patterson otthagyta a Google-t és új saját rendszerén kezdett dolgozni.
 
Patterson szerint a Cuil keresési indexe 120 milliárd weblapot tartalmaz, és állítása szerint ez legalább háromszorosa a Google adatbázisának. Persze az adatbázisok mérete még nem minden, hiszen egy teljesen eltérő keresőrendszerről van szó, mely más szempontok alapján listázza a kereséseket és másképpen is müködik. A kérdésre, hogy  mennyire jól, vagy rosszul azt a kedves olvasóra bízzuk. Kipróbálni mindenképpen érdemes.