Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-07-29

A Dane-Elec cég új digitális tolla lehetÅ?vé teszi a hagyományos jegyzetelést bármilyen hordozóra, miközben egy kiegészítÅ? egység segítségével digitalizálja írásunkatâ?¦

 
Sokak számára egyszerün idegen a számítógépekre, digitális eszközökre való közvetlen írás. A toll és a papír egyfajta személyes kapcsolatot teremt a kézzel írt szövegnek, aminek megfoghatatlan varázsát a legtöbben nem akarják feladni. Lehet hogy nem is kell.
 
A Dane-Elec cég által fejlesztett Zpen lehetővé teszi a hagyományos jegyzetelést bármilyen általunk választott felületre, papírra, amíg a vevőegység a lapunk tetejére van illesztve. A vevő miniden általunk végzett mozdulatot gondosan eltárol, melyet később a számítógépen újraolvashatunk, esetleg gépelt szöveggé alakíthatunk egy
OCR
program segítségével, vagy az eszköz beépített intelligens felismerőjével. Eközben pedig ott marad számunkra a jó öreg papírra vetett szó.
 
A rögzítő egység felbontása 300 és 900
dpi
közt változik és bármilyen A4-es lapon használható. Belső memóriája 1 GB, mely több száz oldal tárolására elegendő, de akár hordozható adattárolóként is használhatjuk.
 
Az eszköz Nyugat-Európában kapható 110 dollár körüli összegért. Sajnos Magyar nyelvi támogatás nem valószínü a saját felismerő programjában.