Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-07-28

Az â??Ã?v piacvezetÅ?jeâ? díjjal ismerte el a Frost & Sullivan növekedési tanácsadó cég a Samsung SDI fejlesztéseit az OLED technológiák területén...

 
 
A nemzetközi hírü tanácsadó cég, a Frost & Sullivan a Samsung SDI vállalatnak ítélte oda az „Év Piacvezetője” díjat az
OLED
kijelzőket (szerves fénykibocsátó diódákból álló kijelző)  gyártók versenyében. Ezzel a díjjal elismerték a Samsung következetes és folyamatos fejlesztéseit ebben az iparágban, továbbá az elmúlt két évben elért egyre növekvő piaci térhódítását.
 
A Samsung SDI rendelkezik a legnagyobb részesedéssel az OLED kijelzők piacán, amelybe bele értendőek a PMOLED-ek (passzív mátrixos organikus fényt kibocsátó diódák) és az
AMOLED
-ek (aktív matrix organikus fényt kibocsátó diódák) is. A vállalat 100,2 millió dolláros forgalmat hasított ki a világ 475 millió dolláros forgalmúra értékelt OLED piacából 2006-ban.
„Samsung SDI azon pár gyártó közzé tartozik, amelyek felismerték az OLED technológiában rejlő lehetőségeket és tőkebefektetéseivel folyamatosan nagy összegeket áldoznak a fejlesztésekre. A Samsung kutatásai fókuszába helyezte ezt a területet, korszerü gyártási kapacitást rendelt mellé, továbbá komoly hangsúlyt fektetett a kutatási és fejlesztési feladatokra, illetve optimalizálta az ellátási lánc folyamatát. Ezek az összetevők mind – mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Samsung piacvezetővé váljon. ” – emelte ki értékelésben Abhigyan Sengupta, a Frost & Sullivan kutató elemzője.
 [%IMAGB=6230%]
A Samsung SDI számos kutatás – fejlesztési projektbe fogott bele a mobil kijelzők, illetve az
AMOLED
technológiák esetében. Jelenleg Koreában 600 szabadalom, világszerte pedig 2800 szabadalmaztatott eljárás kapcsolódik a cég nevéhez.
 
Együttmüködésben a Samsung SSI -vel, a világ egyik legnagyobb elektronikus alkatrészeket és berendezéseket gyártó vállalatával, a Samsung SDI egyedülálló versenyelőnybe került, ugyanis mindkét kijelző technológia a
TFT
LCD
és az
AMOLED
révén rugalmasan tudja a kapacitásait hasznosítani a fejlesztések során.
 
A Samsung SDI jelenleg 1,5 millió két inch-es AMOLED panelt tud előállítani havonta. A tervek szerint ezt a mennyiséget 5 millió darabra futtatják fel az év végéig. „A Samsung SDI komplett megoldást kínál termékeivel a felhasználók széles tábora számára. A grafikai tervezéshez fejlesztett, OLEDMAX -tól kezdve az energiatakarékos és valódi színeket megjelenítő OLEDUI technológiákig. Ezekkel olyan szabványokat állított fel, amelyeket a piacra frissen belépőknek érdemes követniük.” – hangsúlyozta Abhigyan Sengupta.
 
A Frost & Sullivan cégtől minden esztendőben az a vállalat kapja az „Év piacvezetője” díjat, amely a piaci stratégiájának végrehajtásával teremti meg a piacvezető szerepét. A díjazottnak minden területen a legjobbat kell produkálnia. Ebbe beletartozik a piaci kihívások, felismerése éppúgy, mint a stratégiai fejlesztés, illetve a piaci dinamizmusok müködtetése.