Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2008-07-25

Az E-Ink által kifejlesztett elektronikus papír technológia eddig igen kevés eszközben jelent meg, pedig fogyasztásuk szinte nincsâ?¦

 
Az
E-Ink
képernyők napjaink egyik legkülönlegesebb digitális tartalom megjelenítésére használt eszközei, melyek mindössze tartalmuk megváltoztatásához igényelnek áramot, a megtartásukhoz nem. Ezzel együtt mivel jelen forgalomban lévő változatok nem képesek csak szürkeárnyalatos képek megjelenítésére, nem sok eszközben találkozhattunk ilyen megjelenítővel. Az iRex iLiad,  Sony PRS500 és PRS505, valamint az Amazon Kindle könyvolvasók mellett feltünt egyes Motorola telefonokban kiegészítő kijelzőként és az F3 mobilban, mint fő képernyő. A mobilos alkalmazások nem nyerték el a vásároló közönség tetszését a könyvolvasók pedig részben magas áruk miatt, részben a piac és a felhasználói szokások éretlensége miatt egyelőre nagyon kevés helyen tudtak teret hódítani.
 [%IMAGB=6190%]
Az új Casio Hitachi Mobile Communications közös vállalat viszont újszerü módon építette be az E-Ink Vizplex képernyőket a telefonjaiba. Az elektronikus papírként is emlegetett megjelenítők a kagylótelefonok fedelén díszítő funkciókat szolgálnak. A 2.7
colos
megjelenítőkőn 96 különféle képet lehet megjeleníteni, melyet Yurio Seki japán tervező készített. Így ezek az új telefonok olyan divatos változtatható külsővel rendelkeznek, mely állásában nem terheli az akkumulátort, de mégis egyetlen kattintással testre szabható. Az E-Ink további előnyei közt van, hogy 180 fokos láthatóságot biztosít, vékony és ellenálló.
 
Sajnálatos módon a készülékek belátható időn belül csak a Japán mobilkínálatot szélesítik. Európai megjelenésről egyelőre nem is álmodozhatunk.