Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2008-07-24

Egymásnak ellentmondó információk látnak napvilágot az AMD terveirÅ?l és a cég marketing vezetÅ?je szerint mégsem lesz netbook processzoruk a közeljövÅ?benâ?¦


Miközben internetes források szerint az
AMD
új ügyvezető igazgatója nemrég megerősítette, hogy novemberben egy az
Intel
Atom processzorral versenyképes alacsony fogyasztású
CPU
-t kívánnak piacra dobni, most Nigel Dessau a cég marketing vezetője egy teljesen más nyilatkozatott tett. A korábbi forrásokból mi is arra következtettünk, hogy a folyamat már jó utón halad, és nemsokára új riválist köszönthetünk a
netbook
processzorok piacán. Dessau egy interjú során tett nyilatkozata azonban másra utal: „ Nem mondjuk, hogy nem egy nagyon fontos és folyamatosan növekvő szegmensről van szó. Hanem sokkal inkább mondhatjuk azt, hogy mi egy kisebb cég vagyunk és jelenleg arra kell fókuszálnunk amit jól csinálunk most. Egyelőre inkább csak figyelemmel kísérjük ezt a szegmenst ahelyett hogy beszállnánk a játékba, de ahogy növekszik a piac meglátjuk mi lesz belőle. Jelen azonban arra fókuszálunk amit a legjobban csinálunk”

Az Intel a netbook piacon jelenleg egyeduralkodó helyzetben van és ebből a szemszögből érthető ez a visszahúzódó nyilatkozat.

Az egyik feltételezhető lehetőség, hogy a Bobcat kódnéven emlegetett új
CPU
teljesen más alkalmazási területre készül, mint az Atom processzorok. A másik valószínüsíthető elképzelés, hogy az eltelt napok alatt mérlegelve az AMD nehéz helyzetét, a cég tervei megváltoztak és újabb termékvonal indítása helyett jobban fókuszállnak a fő üzletágakra, míg újra nem stabilizálják az AMD anyagi bázisát.

Az AMD most inkább az új mobil platformjának erősítésére és az Opteron processzorok technika gondjainak megoldására kíván koncentrálni, melyek nagyban késleltették a négymagos Opteronok megjelenését.