Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-07-23

A BenQ bemutatta legújabb kompakt fényképezÅ?gépét, az 1600 ISO érzékenységü, 3x optikai zoom-os, PENTAX smc lencsével felszerelt T850-es modelltâ?¦

 
A 14,9 mm-re karcsúsított kompakt T850 sikkes rozsdamentes acél burkolata az  egyszerüséget és a modern technológiát. A kivételes hatékonyságú felhasználóbarát kivitelezést az intuitív fényképezési és képszerkesztő funkciók teszik lehetővé, melyeket a
TFT
LCD
képernyőn körkörösen elrendezett érintőgombokkal érhetünk el. Emellett szinte minden fényképező funkció három egyszerü ujjmozdulattal érhető el: érintéssel, körözéssel vagy simítással. A T850-es típus azzal tünik ki az érintőképernyős fényképezőgépek közül, hogy fotó- és videófelvételek megtekintéséhez elég egyetlen természetes "simítás" a kijelzőn. A funkciókhoz hozzátartozik a "Mosolyvadászat", az automatikus arckövetés, a Z-világosítás, az emelt szintü fotótechnika, az írás és illesztés vagy a Quick Bar, amelyek a T850-est tökéletes társsá teszik a digitális fotózásban.
 
Funkciók egy érintésre…
 
A már elkészített felvételeket könnyedén visszanézhetjük és javíthatjuk a képernyőn. A fókuszpont áthelyezéséhez nem kell mást tenni, mint egyszerüen megérinteni a kívánt pontot a képernyőn, és a T850-es automatikusan újrafókuszálja a képet, és áthelyezi annak középpontját. A képek visszanézése során pedig, ha ujjunkkal jobbról balra simítjuk meg a képernyőt, a következő, ha pedig balról jobbra, akkor az előző kép jelenik meg. Ha videó- vagy audiótartalmat játszunk vissza le, a lejátszósáv megérintésével mozoghat előre, így nem szükséges a tartalom lejátszását mindig az elejéről kezdeni.
 [%IMAGB=6151%]
Minimalista megközelítése és egyszerü kezelhetősége ellenére a T850-es készülék számos jól átgondolt funkcióval segíti a tökéletes fényképek készítését. A BenQ T850 "12 Burst" funkciója 12 képet készít egy másodperc alatt, melyet akciófelvételeknél hasznosíthatunk! A kamera rendelkezik automatikus arckövetési funkcióval, amely egyszerre akár kilenc arc finombeállítását is képes elvégezni, tehát tökéletes a több embert ábrázoló jeleneteknél. A T850-es 30 előre beállított felvételi módjainak skáláján a szabvány, automatikus és video mód mellett olyan beállítások is találhatók, mint "múzeum", "parti", "tengerpart" és "tüzijáték".
 
A BenQ DC T850 digitális kamera már rendelhető Magyarországon. Várható bruttó végfelhasználói ára 21.000 Ft körül alakul.