Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Olorin - 2008-07-22

A Sun és a Samsung együttmüködése ötszörös növekedést ígér a flash memóriára kerülÅ? adatok írási és törlési ciklusában...

A Sun és a Samsung együttmüködése ötszörös növekedést ígér a flash memóriára kerülő adatok írási és törlési ciklusában. A cél egy single level cell (SLC) Nand flash memóriaeszköz kifejlesztése a szilárdtest alapú meghajtók számára.  
 
A fejlesztők szerint egy ilyen új, szerver-szintü
SLC
Nand
Flash
memória ötszörös sebességnövekedést tesz lehetővé a standard
SLC
flash memóriákhoz képest az írási és törlési ciklusokban.
 
A szilárdtest alapú meghajtókban (
SSD
)való használatra tervezett egység nagymértékben megnöveli bármely nagy adat-tranzakciót bonyolító
szerver
életciklusát. A Samsung és a Sun ezeket a technológiákat elsősorban a folyamatosan üzemelő (24/7) üzletkritikus számítógépes környezetekre helyezi ki. Az ezt kihasználó alkalmazások közé tartoznak a video streaming, a nagymennyiségü adat-tranzakciók kezelése, a keresőmotor müveletek és más nagy sebességet igénylő szerver funkciók.
 
A Samsung szerint a szerver-szintü SLC memória mintegy százszoros növekedést nyújt majd a hagyományos merevlemezekhez képest az egy wattra jutó adattranszfer számban (másodpercenkénti input/output). Ez egy jelentős teljesítényfelvétel-megtakarítást jelent egy olyan piaci szektorban, ahol a növekvő hütési számlákat egyre nagyobb aggodalommal figyelik.
 
Jim Elliott, a Samsung Semiconductor memória marketingért felelős alelnöke azt nyilatkozta: "Már régóta együtt dolgozunk a Sunnal ennek az új, 8
GB
-os szerverszintü SLC flash memóriának a kifejlesztésén, amely az IT menedzserek számára a legjobb nagysürüségü, nagy tartósságú memória, amely jelentősen kevesebb energiát vesz fel, mint amit az elérhető egyéb termékek nyújtanak. ‛Növekvő tartósság, csökkenő energiafelvétel‛ - ez a nagyvállalatok számára dolgozó IT-fejlesztők mai mantrája, és a szerverszintü SLC flash memória ideálisnak tünik az ilyen feladatok ellátására."
 
Az IDC elemzése szerint a nagyvállalati
SSD
-k iránti igény 2012-re várhatóan 2,24 millió egységre növekszik.
 
Forrás:
http://www.vnunet.com/vnunet/news/2221914/sun-samsung-team-flash-memory