Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2008-07-21

A Sony Ericsson bevétele és minden üzleti mutatója továbbra is drámai mélyrepülésben van és ez immár a második ilyen negyedévâ?¦

 
A mobiltelefon gyártóknak igen nehéz a telítődő piaccal és az egyre erősebb versenytársakkal lépést tartani, habár a Sony Ericsson még nincs a szinte létezésért küzdő Motorola helyzetében a számok nem bíztatóak.
 
Az óriáscég első negyedéves mutatói 49 százalékos profit csökkenésről számoltak be, az újabb mutatók pedig a 2007-es adatokhoz képest 97 százalékos csökkenést mutatnak. A jelenlegi közleményből nem derül ki, hogy pontosan melyik szegmens illetve melyik piacok szerepelnek ilyen rosszul, immár sorozatosan, azonban az egy évvel ezelőtti 220 millió Eurós profit immár 6 millió Euróra esett vissza, valamint a nettó bevétel is 9.4 százalékkal csökkent.
 
Az első negyedéves eredmények után a gyártó visszaesett a telefongyártók globális rangsorában az ötödik helyre, így az LG is megelőzte a sorban és az újabb adataokat elnézve hiú remény lenne azt hinni, hogy a közeljövőben visszaküzdi magát a cég. Eközben természetesen a cég igyekszik megtakarítani ahol csak tud, és erőforrások átrendezésével 300 millió Eurós éves megtakarítást szeretnének elérni.
 
A már korábban emlegetett új üzleti csúcsmodell az Xperia X1 talán segít a következő negyedéves mutatókon, habár az okostelefonok porondja egyre több és erősebb szereplővel bővül úgyhogy még önmagában ez sem garancia semmire