Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-07-04

A Mozilla bejelentette, hogy a Firefox 3 program 24 órán belüli letöltései új hivatalos világrekordot értek el 8 milliónál is több letöltésselâ?¦

 
Az új Guiness rekordot felállító Firefox 3
internet
böngészőt egyetlen nap, vagyis 24 óra leforgása alatt, 8,002,530 alkalommal töltötték le. Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy előzőleg nem volt 24 órás letöltési rekord ám ez nem kisebbíti azt a hatalmas érdeklődést, mely az új verzió megjelenését jellemezte, hiszen az utóbbi időkben ez volt az egyik legjelentősebb változás a Firefox történetében. Ezzel együtt a közleményből az sem derül ki, hogy az automatikus frissítések általi letöltések is beleszámítanak e ebbe a hatalmas összegbe, vagy csak az egyedi kattintások a Mozilla weboldalán.
 
Egy biztos, a Firefox szinte születésétől fogva sikert sikerre halmoz, és viszonylag rövid idő alatt, a nagyon jó marketinggel rendelkező fő versenytársával szemben komoly részesedésre és elismerésre tett szert, melyet megbízhatóságának, és funkciói széles skálájának, valamint a közösség által fejlesztett számtalan extra bővítménynek is köszönhet. Az új 3-as verzió egy újabb lépés ezen a fejlődési vonalon. Érdekes kérdés lesz, hogy az Explorer 8 mennyire tud majd lépést tartani az új Firefox-al és kettőjük versenyébe mennyire tud beleszólni a szintén nagy múltú Opera.