Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2008-07-03

A Nikon Europe bemutatta új csúcsvakuját, a Nikon SB-900 nevü modellt, amely kivételes gyorsaságot, nagy teljesítményt és kibÅ?vített zoomtartományt kínál.


A mozgatható diffúzorral is felszerelt SB-9aa 1,2 másodperc alatt 17 mm-ről 200 mm-re zoomolható, miközben a fényeloszlása egyenletes marad. Az új, sokoldalúan használható
vaku
háromféle fényeloszlási minta használatát teszi lehetővé (középre súlyozott/általános/egyenletes), amelyek az adott témának megfelelően választhatók ki.

„Az új SB-900 vaku egyetlen gombnyomással elérhető, valóban izgalmas és kreatív funkcióival átlendíti a jövőbe a vakus fényképezés technológiáját” – mondta Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális termékekért és szolgáltatásokért felelős menedzsere.

Az SB-900 tökéletesen használható DX- és FX-formátum esetén is, és a használt fényképezőgép képérzékelő formátumának megfelelően automatikusan kiválasztja a megfelelő fényeloszlási mintát. Az SB-900 szintén automatikusan észleli a felszerelt fénycső vagy izzólámpa színszürőket is, és utasítja a fényképezőgépet, hogy váltson át a megfelelő fehéregyensúly-beállításra.

A ma követelményeinek megfelelő, nagy sebességü digitális képrögzítésre tervezett SB-900 modell gyors újratöltést biztosító, továbbfejlesztett jelerősítő-áramkörének köszönhetően nagy teljesítményü ismétlő vakuzást tesz lehetővé, továbbá beépített hőérzékelő rendszerrel van felszerelve, amely megvédi a készüléket a túlmelegedés ellen. Teljes mértékben kompatibilis a Nikon elismert Kreatív Megvilágítási Rendszerét támogató más vakukkal és tartozékokkal, és ezáltal többvakus megvilágítás esetén is egyszerüen alkalmazható. A 90 fokban felfelé és 11 fokban lefelé megdönthető, illetve vízszintesen 180 fokos szögben elfordítható vakufej indirekt vakuzást tesz lehetővé, ami az SB-900 vakut különféle kreatív lehetőségeket biztosító, elengedhetetlenül szükséges tartozékká teszi a fotósok számára.