Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2008-07-02

A Nokia bemutatta a Nokia Vezeték Nélküli Indukciós Hurkot (Nokia Wireless Loopset), egy kimondottan hallókészüléket viselÅ? emberek mobilkommunikációjának javítására tervezett tartozékot.


[%SUB%](Nokia)[%SUB%]Ez a praktikus eszköz T-tekercses hallókészülékkel vagy cochleáris implantátummal használva segíthet a hallókészüléket viselőknek abban, hogy élvezhessék a jó audio minőséget és mobilkészülékeik kezeket szabadon hagyó müködését, valamint más kompatibilis audio eszközöket.

„A Nokia indukciós hurok problémamentes és kezeket szabadon hagyó kapcsolatot nyújt a hallókészüléket viselőknek mobiltelefonjaikhoz [%ITALIC%]– mondta Peeta Piiparinen, a Nokia kutatás-fejlesztési szakértője. – [%ITALIC%]A hanghullámokat hatékonyabban erősítjük fel, míg a telefon és a hallókészülék közötti távolság miatt az interferencia lehetősége nagyban csökken. Az indukciós hurok kiszüri a háttérzajt, ami növeli a beszédfelismerést, és kitünő audio minőséget nyújt számos környezetben, mint például az autóban, irodában, sőt még szeles kültéri körülmények között is.”

Az indukciós hurok, amely kompatibilis a
Bluetooth
csatlakozást használó mobilkészülékekkel, lehetővé teszi a mobilhívások vezeték nélküli, hallókészüléken keresztüli kezelését. A Nokia indukciós hurok fő jellemzői között találjuk a rezgő figyelmeztetést, a felhasználó által beállítható mellékszürőt a nagyobb hangtisztaságért és a saját hang jobb irányításáért, valamint optimalizált hangerő-terjedelmet és frekvenciaválaszt. Mivel a Nokia az egyszerü használatra is gondolt, a tartozékot kényelmes nyakpánttal és egyetlen, a hívások kezelésére szolgáló gombbal látták el.

Minden Nokia indukciós hurok tervezését nagyothalló Nokia alkalmazottak ihlették, és a fejlesztést is ők végezték. A Nokia az első indukciós hurkot, a Nokia LPS-1-et, több mint egy évtizede mutatta be. Azt megelőzően a hallókészüléket viselő emberek nehézségekkel küzdöttek digitális mobiltelefonjaik használata közben zajos környezetben vagy a telefonjuk által okozott interferencia miatt. A Nokia LPS-1 indukciós hurok a maga kategóriájában az első termék volt a világon, és lehetővé tette a T-tekercses hallókészüléket viselők számára, hogy digitális mobilkészüléket használjanak.

„A Nokiánál folyamatosan tanulmányozzuk, hogy hogyan felelhetnénk meg jobban a testi, érzékszervi vagy értelmi károsodással élő emberek igényeinek, hogy a mobiltechnológia számukra is teljes mértékben elérhető legyen –[%ITALIC%] mondta el Mikko Haho, a Nokia indukciós hurkot tervező mérnökcsapat vezetője, aki maga is nagyothalló. [%ITALIC%]– Kedvenc történetem az első időkből származik - 1998-at vagy 1999-et írhattunk. Egy konferencián éppen az első Nokia indukciós hurkot mutattuk be. Odajött hozzám egy hölgy, aki egy kicsit szkeptikus volt a készülékkel kapcsolatban, de mi azért felszereltük neki. A következő dolog, amit láttunk, az az volt, hogy könnyes a szeme miközben a lányával beszélget. Amikor letette, elmondta, hogy három éve az volt az első alkalom, hogy a lányával telefonon tudott beszélni. Az ilyesfajta reakció az, ami igazán motivál bennünket arra, hogy továbbra is arra koncentráljunk, hogy a mobiltechnológiát mindenki számára elérhetővé tegyük.”
A Nokia Wireless Loopset HS-67WL indukciós hurok szállítása várhatóan 2009 első negyedévében kezdődik világszerte, kevesebb mint 200 eurós becsült áron.