Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-07-01

A Microsoft szépen lassan teljesen leépíti a Windows XP-t és ennek egyik fontos állomása, hogy hétfÅ?tÅ?l nem adnak el több XP-t a nagyobb számítógép gyártóknakâ?¦

 
A Windows XP immár több mint 6 éves és habár a Vista is megjelent már egy ideje sokan mégis ragaszkodnak a sokat megélt régi Windows-hoz, sokszor érthető okokból. A Microsoft-nak azonban üzleti érdeke a Vista-ra való áttérés kierőltetése, melynek következő lépcsője, a Windows XP forgalmazásának megszüntetése. A nagy
PC
gyártók, mint például a HP vagy a Dell akik mai napig árultak XP-s gépeket immár nem kapnak több XP-t így amint kiürülnek a raktárkészletek csak Vista Ultimate vagy Vista Business változatú gépek lesznek.
 
Ezzel együtt a Microsoft még a kisebb számítógépgyártóknak, valamint az ultra alacsony költségvetésü laptopokhoz, mint az Asus Eee PC továbbra is adják a Windows XP-t.
 
Miközben a Windows 7 valamikor 2009-re várható a jelenlegi előrejelzések szerint a Windows XP-hez teljes technikai támogatás lesz 2009-ig és korlátozott támogatás egészen  2014-ig.