Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2008-06-26

Július 1-jén megkezdÅ?dik az Arte csatorna német nyelvü programjának sugárzása HD minÅ?ségben az ASTRA keleti 19.2° pozíciójárólâ?¦

 
HD
minőségben indul el július 1-jén az Arte közszolgálati csatorna német nyelvü programjának sugárzása az Astra müholdas rendszerén keresztül. A minőségi, kulturális tartalmú müsorokat az Astra elsődleges, keleti 19.2 fokos orbitális pozíciójáról fogják kiváló képi minőségben sugározni. Az Arte a már korábban szerződésbe foglalt Astra digitális kapacitását fogja használni. A közeljövőben a nagy felbontású Arte HD francia nyelvü verziója is elérhető lesz müholdon keresztül.
 
Az Arte német nyelvü müsorainak HD minőségü sugárzásával az Astra által közvetített nagy felbontású csatornák száma immár eléri a 35-öt.  A bővítésnek köszönhetően az Astra tovább erősítette pozícióját, biztosítva a legnagyobb HD platformot Európában.
"Az Arte HD elindítása újabb bizonyítéka annak, hogy a HD müsorsugárzás népszerüsége és elterjedése egyre nagyobb méreteket ölt”[%ITALIC%], mondta Alexander Oudendijk, a SES Astra kereskedelmi vezetője. [%ITALIC%]“Nagyon elégedettek vagyunk, hogy az Arte
HD
-vel egy újabb kiváló minőségü müsorsugárzást indíthattunk nagy felbontásban, amely tovább növeli az Astra által kínált vonzó HD lehetőségek számát.”