Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Olorin - 2008-06-26

Az Egyesült Királyság egyik vezetÅ? mobilszolgáltatója, az Orange nemrégiben kifejlesztett egy újfajta telefontöltÅ? (Dance Charge) prototipusait, amelyek az emberi mozgás energiáit csapolják meg...


A karra csatolható eszközök töltéséhez természetesen nem a klasszikus lassú táncok, hanem a csápolás és az őrült robotra hajazó mozdulatokkal járó mozgások a legmegfelelőbbek. A készülék a táncmozgás kinetikus energiáit alakítja át a telefon számára elektromos energiává. Alapelve hasonló, mint azoké a zseb-, vagy kézilámpáké, amelyeket használat előtt fel kell rázni, de sokkal kifinomultabbak.

A zenét mindenki szereti, és sokan szeretnek táncolni is, és mindenki útálja, amikor mobilja az este végére, amikorra épp szükség lenne rá, lemerül. A feltalálók e két dolgot kombinálták, amikor felcsatolható telefontöltőjüket kialakították.

A hord(oz)ható Orange Dance Charge súlyok és mágnesek mozgását hasznosítja. A rendszert egy jogger stílusú
MP3
karszalagba építették be, amely egy akkumulátort is tartalmaz a tánccal generált energia tárolására. Ha tehát a Dance Charge tulajdonosának telefonja lemerül, csupán ezt az akkut kell hozzá csatlakoztatni a mobilhoz.
[%IMAGB=5782%]
Az Orange már kifejlesztette a Dance Charge néhány müködő prototípusát, amelyeket a Glastonbury-ként ismer "Annual Mud Gathering" során mutatnak be.