Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Olorin - 2008-06-24

A mobiltelefonálás és a GSM adaptereken keresztüli adatcsere egyik gyengéje a lefedettség és az egyenetlen térbeli eloszlású jelerÅ?sség...

 
Ahol gyengébb a jel, onnan ha tehettük, eddig csak arrébb sétáltunk, vagy megpróbáltunk egy erősebb, hatékonyabb antennát beszerelni. Ez utóbbi viszonylag drága és munkaigényes megoldás.
 
Forgalmazói szerint a 150 dollárért kínált
Cell
Ranger bármely mobiltelefonnál két vagy három egységgel megnöveli a jelerősséget, ezt azonban mi magunk is szívesen letesztelnénk. A gyártó szerint a
3G
adatkártyákkal hasonló javulás érhető el, s mindehhez csupán arra van szükség, hogy az
USB
Cell
Rangert bedugjuk valamelyik  USB portra , ahonnan csekély áramszükségletét fedezi, s 8 lábnyi (mintegy 2,5-3 m) kábelen lévő antennáját a lakás ablakába, vagy kevésbé árnyékolt részébe helyezzük el. Ezt megtéve a vett jel sokkal tisztább és erősebb lesz.
 
A
Cell
Ranger termékek olyan mikroprocesszort tartalmaznak, amely aktívan elemzi azokat a jeleket, amelyeket mobiltelefonunk vesz. A különböző csúcsok jelerősségének összehasonlításával a mikroprocesszor ráhangolódik a megfelelő csatornára, és csak azokat a jeleket erősíti, amelyekre a mobiltelefonoknak szüksége van. Most már csak arra lennénk kíváncsiak, mikor, kinél és mennyiért jelenik meg Magyarországon.
 
Link: [%A=http://www.getcellranger.com/porta%]http://www.getcellranger.com/porta[%A%]