Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-06-24

Hatévesen már Turing-gépet programoztál? C++-ban írod a bevásárlólistádat? Ã?lvezed a bonyolult programozási problémák megoldását és a kihívásokat? Akkor vegyél részt a Google Code Jam-en!


 
(Google)A Google Code Jam egy – kifejezetten informatikusoknak és annak készülő diákoknak szóló - programozási verseny, ahol összetett algoritmikus feladatokat kell adott időn belül megoldani, szabadon választott programozási nyelven és fejlesztői környezetben.
 
A verseny ideje alatt, ami júliustól augusztusig tart, a résztvevők három online fordulón keresztül vetélkednek ellenfeleikkel a világ minden tájáról. A legjobb ötszáz programozó már nem a világhálón, hanem a Google irodáiban folytatja a versenyt saját régiójából – Ázsia, Ausztrália és Óceánia; Európa, Közel-Kelet és Afrika; Észak- és Dél-Amerika – származó konkurenseivel. A száz legjobb induló pedig a Google főhadiszállásán, a kaliforniai Mountain View-ban mérkőzik meg egymással, november 14-én.
 
Aki szeretne részt venni a Google Code Jam-en, annak június 17. és július 17. között regisztrálnia kell a [%A=http://code.google.com/codejam/contest/registration%]http://code.google.com/codejam/contest/registration[%A%] oldalon – ezután megmutathatja, hogy milyen kreatív a programozás világában.
 
Minden forduló 3-6 algoritmikus feladatból áll. A verseny kezdetéig mindenki letölthet gyakorló feladatokat, amelyekkel felkészülhet a versenyre, időkorlát és tét nélkül.
 
A verseny fordulói:
  • Selejtező:[%BOLD%] A selejtezőben három problémát kell megoldani, július 17-én éjféltől másnap éjfélig.  
  • [%BOLD%]Online fordulók:[%BOLD%] Az online fordulók, amelyeknek a végén csak az ötszáz legjobb versenyző marad állva, három részből állnak.[%UNDERLINE%][%UNDERLINE%]
  • [%BOLD%]Elődöntő:[%BOLD%] Az ötszáz legtöbb pontot összegyüjtő játékos vehet részt az elődöntőben, amely különböző Google irodákban fog zajlani. Egy adott régión belül minden irodában ugyanakkor és ugyanazon a problémán dolgoznak a versenyzők. [%UNDERLINE%][%UNDERLINE%]
·     [%TAB%][%BOLD%]Döntő: A száz legjobb versenyzőt a Google meghívja mountain view-i központjába, ahol bebizonyíthatják, hogy melyikük a legrátermettebb. [%UNDERLINE%][%UNDERLINE%]
[%UNDERLINE%] [%UNDERLINE%]
A verseny összdíjazása több mint 80 000 dollár, amit az alábbiak szerint osztanak szét:[%UNDERLINE%][%UNDERLINE%]
 
Versenyző(k)
Díj
1. helyezett
$10,000
2. helyezett
$5000
3. helyezett
$2500
4-10. helyezett
$1500
11-30. helyezett
$1000
31-50. helyezett
$750
51-75. helyezett
$500
76-100. helyezett
$250