Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Olorin - 2008-06-23

A noteszgépbe épített mikrofon és hangszórócska még a legjobb esetben is messze van a tökéletestÅ?l, így ha Skype-olni akarunk, irány a bolt és jöhet egy headset. Vagy mégse?

 
Az Ubergizmo.com újdonságai között találtuk a Skype Mouse Phone készüléket, amely készítői szerint az első csúszka
VoIP
telefon a világon, amely
USB
csatlakozóra köthető. A hívásokat segíti a fedél alól előbújó
LCD
panel és számbillentyüzet, így közvetlenül, a számítógép billentyüzete nélkül is hívhatjuk Skype-on családunkat és barátainkat.
 
Egérként 800
dpi
optikai felbontással üzemel, VoIP telefonként a Skype mellett egyéb VoIP platformokkal is használható (pontmátrixos hívásazonosítóval rendelkezik). Beépített mikrofonja és hangszórója nem szolgáltat ugyan csúcsminőséget, de használható, sőt még hangerőszabályzója is van. Lévén kombinált készülék, csak egyetlen USB csatlakozót használ, áramellátását az USB csatlakozóból kapja, és saját hangchipjének köszönhetően használata független a gépbe épített hangkártyától.
 
A szabadalommal védett készülék képes automatikusan észlelni az egér és telefon üzemmódot, de kézi kapcsolóval is választhatunk. Ára egyelőre nem ismert, de valószínüsíthető, hogy olcsóbb, mintha külön vennénk egy egeret és egy USB VoIP telefont.
 

[%A=http://www.doyuan.com/en/product/pro.asp?products_id=244%]http://www.doyuan.com/en/product/pro.asp?products_id=244[%A%]