Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-06-16

Július elejétÅ?l átfogó információbázis jelenik meg az interneten a teljes hazai mobil-, vezetékes telefon-, televízió-, és internetszolgáltatói kínálatrólâ?¦


 
A többféle szempont alapján is összehasonlítási lehetőséget nyújtó oldalon a lakossági és vállalkozói körből érkező érdeklődők akár azonnal meg is rendelhetik majd a kívánt szolgáltatásokat. A független portál indítását a hazai szolgáltatók támogatják.
Sokan, több fórumon beszélnek a telekommunikációs szolgáltatások kínálati piacának áttekinthetetlenségéről. A most fejlesztése végéhez közeledő internetes portálnak éppen az a célja, hogy eligazodást nyújtson a lakossági és a kisvállalati szegmens számára kínált távközlési szolgáltatások között, valamint egyszerüsítse és támogassa a gyors ügyintézést.
A felhasználók nagy része nincs tisztában azzal, hogy lakóhelyén akár több mint tíz szolgáltató ajánlata közül is válogathatnak, illetve ugyanolyan sávszélességü internetcsomagok havi díjai esetenként több ezer forinttal is eltérhetnek egymástól. Júliustól azonban mindenki könnyen, gyorsan és egyszerüen eldöntheti, hogy melyik szolgáltató ajánlata felel meg leginkább elképzeléseinek, pénztárcájának – nyilatkozta a Telkopiac.hu portál fejlesztését végző IDS-Team Kft. képviselője. Nyilas Anita hangsúlyozta, az új honlapon a hazai telekommunikációs szolgáltatásokat minden különösebb szakértelem nélkül, bárhol és bármikor le lehet kérdezni, és meg is lehet majd azonnal, online rendelni. A webáruház árai nem lesznek drágábbak a szolgáltatók árainál, sőt, a tervek szerint a portálnak saját akciói is lesznek.
 
A portál fejlesztőinek célja, hogy rövid időn belül a teljes hazai távközlési paletta elérhető és megrendelhető legyen az oldalon keresztül. A kezdeményezést a legnagyobb piaci szereplők is örömmel fogadták és támogatják. A neves és ismert távközlési szolgáltatók mellett a kisebb cégek is folyamatosan csatlakoznak a rendszerhez. Mivel a portál azonnali áttekintést és összehasonlítást nyújt a teljes hazai kínálatról, a kezdeményezéstől komoly piactisztulás várható.