Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2008-06-16

A vékony és stílusos Nokia E71 és a Nokia E66 multimédiás telefonok egyszerü hozzáférést kínálnak egy sor e-mail megoldáshoz, beleértve a Microsoft Exchange rendszert…

 
[%SUB%](Nokia)[%SUB%]A Nokia ma bemutatta a Nokia E71-et és a Nokia E66-ot – a legújabb készülékeket a Nokia E-series termékskálájából. A letisztult Nokia E71, amelyen teljes
QWERTY
billentyüzet található, és a stílusos, szétcsúsztatható Nokia E66 egyszerüen mobilizálja a személyes vagy üzleti üzenetküldést, többek között a Microsoft Exchange alkalmazást, a világ legszélesebb körben használt vállalati levelezőprogramját.
 
„ A Nokia E71 és a Nokia E66 készülékeket a mobil életstílusban vezető felhasználóknak tervezték, akik gyors és egyszerü hozzáférést szeretnének a személyes- és munkahelyi e-mailjeikhez. Mindkét készülékkel követtük a fogyasztói visszajelzéseket, azaz a naptár és a névjegyek funkciókat egy gombnyomással elérhetővé tettük – mondta el Soren Petersen, a Nokia készülékekért felelős szenior alelnöke. – Ugyanilyen fontossággal bír, hogy az emberek minőségi kidolgozású készülékeket szeretnének, amelyeket ugyanolyan nagyszerü használni, mint amilyen kellemesek a szemnek. A rozsdamentes acélt választottuk a készülékek fő alapanyagának, amely további erőt és eleganciát kölcsönöz nekik. Ezen felül, a Nokia E71 és a Nokia E66 készülékek mindazon multimédiás sajátosságokat is magukban hordozzák, amelyekre az emberek vágynak.”
 [%IMAGB=5685%]
Ezekkel a Nokia Eseries készülékekkel a felhasználók megbízható, valósidejü hozzáféréshez jutnak az e-mailjeikhez, naptárukhoz, névjegyeikhez és feladataikhoz, valamint képesek letölteni Word, Excel, PowerPoint vagy
PDF
fájl-csatolmányokat közvetlenül a készülékeikre. (ahogy ezt majd minden
S60
-es készülékkel megtehetjük)
 
A Nokia E71 és a Nokia E66 több mint ezer internetszolgáltatótól (ISP) támogat e-mail-fiókokat a világ minden pontján, úgy mint a Gmailt, a Yahoo! mailt és a Hotmailt. Ráadásul, a Nokia E71 és a Nokia E66 támogatja a Nokia Intellisync Vezeték Nélküli E-mail megoldást, valamint harmadik fél által biztosított
e-mail
megoldásokat egyaránt, mint a System Seven és a Visto Mobile. Mindkét készülékben egyszerüen lehet váltani a személyes és a munkahelyi felhasználói kijelző mód között.
 
„A mobil e-mail penetrációjával és a vezeték nélküli alkalmazásokhoz való hozzáférés gyors elterjedésével, a Nokia kedvező helyzetben van a széleskörü, piacvezető mobilkészülék kínálatának köszönhetően, melyekkel minden fogyasztói csoport igényeit kiszolgálja” – mondta el Andrew Brown, a Strategy Analytics vezeték nélküli vállalati stratégiák globális vezeték nélküli részlegének igazgatója.
 
 [%IMAGB=5686%]
Az e-mailek és személyes információk kezelésén túl, a Nokia E71 és a Nokia E66 készülékek támogatják a legújabb Ovi szolgáltatásokat, mint például a térképek, zene- és a médiamegosztás, amelyeket a felhasználók elvárnak készülékeiktől. Ezek között szerepel a gyors és akadálytalan
HSDPA
-alapú szörfölés, a vezeték nélküli
LAN
és
3G
kapcsolat, az
A-GPS
és a Nokia Térképek a navigációhoz, egy zenelejátszó 8 GB -ig bővíthető memóriával és egy 3,2 Megapixeles autofókuszos kamera.
 
Mind a Nokia E71, mind a Nokia E66 tartalmaz integrált mobil
VPN
támogatást, melynek segítségével az üzleti felhasználók hozzáférnek vállalatuk intranetéhez, valamint a vállalati információk védelmére készülékzárat és teljes törlési funkciót. Az olyan alapvető technológiák használatával, melyek lehetővé teszik az IT részlegeknek a fejlett hang funkciók, biztonsági beállítások, vállalati alkalmazások és adatok kezelését, a Nokia E71 és a Nokia E66 tovább bővítik a nagyvállalati környezetben történő bevetést támogató Nokia Eseries készüléksorozatot.
Wong Soon Nam, a SignTel fogyasztói marketing részlegének alelnöke elmondta: „A vásárlóink élvezni fogják a kiváló, költséghatékony vezeték nélküli e-mail megoldást a SignTel Broadband on Mobile-lal és az új Nokia Eseries készülékekkel. Ezek a szolgáltatások versenyelőnyhöz segítik a felhasználókat és teljes mértékben mobilizálják az irodájukat.”
 
„A Nokia E71 és az E66 a Nokia márka ígéretét hordozza, amely a minőség, a megbízhatóság és a használhatóság körül forog – nyilatkozta Golinelli Úr, a Telecom Italia értékesítési alelnöke. – A vásárlóinknak fontos a funkcionalitás, ugyanakkor nem elhanyagolható számukra a design sem, ezért a Nokia E71 a megfelelő új koncepció a munkához.”
 
„A vállalati mobilitás növekedésével a felhasználók új megoldások és eszközök iránti igénye folyamatosan nő. Az új Nokia Eseries készülékek, az E71 ás az E66 kiszolgálja a fogyasztóink legkülönfélébb igényeit megjelenésben és funkcionalitásban egyaránt, úgy, hogy mindez illeszkedik a felhasználók napi munkájához és szabadidejéhez” – mondta el Paulo Cesar Teixeira a Vivo alelnöke.
 
Mindkét készülék várhatóan júliustól lesz kapható a kulcspiacokon, előreláthatóan 350 eurós kiskereskedelmi áron.
 

Nokia E71 Specifikációk:


 
Rendszer:
WCDMA
850/2100, WCDMA 900/2100 és WCDMA 850/1900, HSDPA,
GSM
/ EGSM 850/900/1800/1900
Kezelőfelület: 
Symbian
S60
platform v. 9.2
Méretek: 114 mm x 57 mm x 10 mm
Súly: 126 g     
Készenléti idő: Max. 17 nap (GSM) és 20 nap (WCDMA)
Beszélgetési idő:Max. 10,5 óra (GSM), 4,5 óra (WCDMA)
Fő kijelző: 2,36
colos
QVGA
 16 millió színnel
Akkumulátor:   BP-4L, 1500
mAh
, Li-Poly
Memória: 110
MB
belső memória,
microSD
memóriakártya támogatása
SDHC
-is
Képfelvétel:    3,2
Megapixel
(2048x1536
pixel
)
Videofelvétel:   QVGA minőségben
Adatkapcsolatok:
WCDMA max. letöltés 384 kbps; feltöltés 384 kbps
•         HSDPA 3,6 Mbps-ig
•         WLAN (
IEEE
802.11g
)
•         EGPRS multislot class 32, max. sebesség letöltésnél 296 kbps; feltöltésnél 177,6 kbps
•         GPS és
A-GPS
támogatás
•         FS-USB, Infrared
•         Bluetooth 2.0 vezeték nélküli technológia
A2DP
sztereó hanggal, EDR -rel
•         2,5 mm
AV
csatlakozó
 
 

[%TAB%]