Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-06-12

Miközben az internet böngészÅ?k csatájában rendszerint az Explorer, vagy a Firefox van a figyelem középpontjában az Operáról kevés szó esik, pedig a fejlesztéssel Ők sem álltak megâ?¦

Miközben az
internet
böngészők csatájában rendszerint az Explorer, vagy a Firefox van a figyelem középpontjában az Operáról kevés szó esik, pedig a fejlesztéssel Ők sem álltak meg…  
 
Ha internet böngészőről esik szó az első két program ami valakinek eszébe jut rendszerint a Firefox és az
Internet
Explorer, melyek az elmúlt időszakban fokozottan a figyelem középpontjában álltak, azonban nem árt ha egyéb alternatívákat is észben tartunk, mint például az új Opera 9.5 verziószámú böngészőjét, mely az új Firefox 3 és az Explorer 8-al indul versenybe.
 
A főbb érdekességei közt találjuk az Operának a Speed Dial vagyis gyorstárcsázó funkciót, mely egy új lap nyitásakor 9 mezőt ad számunkra hova lapokat tölthetünk be a valós, aktuális tartalmukkal, majd ezeket egyetlen kattintással megnyithatjuk. Ezen felül az Operában tárolt linkjeinket és Speed Dial bejegyzéseket különféle számítógépeink közt, és akár a mobilunkon lévő Opera Mini-vel is szinkronizálhatjuk.
 
Ezen felül továbbfejlesztett biztonsági funkciók, és Malware oldalak ellen védelmet is találunk a böngészőben. Természetesen az egér gesztúrák,
RSS
olvasó,
e-mail
kliens, többlapos böngészés, session mentés és a testre szabható kereső motor funkció is mind része az alapfelszereltségnek ahogy a korábbi verziókban is.
 
Az új Opera 9.5 ingyenesen letölthető és a fejlesztők állítása szerint javítottak az RSS és e-mail rendszer sebességén, valamint a korábbinál kevesebb erőforrást igényel a böngésző.
 
Mindenképpen érdemes kipróbálni és megvizsgálni az új verziót, ami a Firefox után az egyik legsokoldalúbb internet böngésző.
 
Link: [%A=http://www.opera.com/%]www.opera.com[%A%]