Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2008-06-04

A Fonline egy internetes VoIP telefonszolgáltatást biztosító cég, mely az ingyenes VoIP hívások mellett a hagyományos hálózatokkal is kapcsolatot biztosítâ?¦


A Fonline egy
internet
telefon szolgáltató, aki
IP
telefon szolgáltatásokat kínál a hagyományos vezetékes készülékekkel versenyképes áron. A Fonline rendszer egyik előnye, hogy amennyiben regisztrálunk és rendelkezünk a megfelelő infrastruktúrával a Fonline partnerek közt nem kell fizetnünk a telefonálásért. A rendszer használatához megfelelő sávszélességet biztosító internet kapcsolatra és egy IP telefonra, vagy IP adapterre van szükségünk a Fonline hozzáférésen kívül, melyet ingyenesen létrehozhatunk a vezetékes és mobilhálózatokba történő hívás esetén azonban szükség van az egyenleg feltöltésére.

A szolgáltatás érdekessége hogy vezetékes hálózatokba ingen kedvező percdíjjal, mindössze 3 forintért telefonálhatunk Magyarországra ( ami előfizetés nélkül a Skype esetében 4 forint körül alakul ), mobilhívásokért pedig 33 forintot kell fizetnünk, ami igazán nem sok a szokásos mobilszolgáltatói tarifákhoz képest, azonban kétséges, hogy mennyire versenyképes a megoldás a Skype szolgáltatásával szemben. A Skype esetében havi 3.4 euróért elvileg korlátlan (valójában 10,000 perc) telefonálási időt kapunk vezetékes hálózatokra mobilhálózatokat pedig 45 forint körüli összegért hívhatunk percenként és ugyanúgy igényelhetünk IP telefonszámot, melyen elérhetőek vagyunk hagyományos vezetékes és mobilhálózatokból egyaránt. Ezen felül Skype hívásokat, minden Skype
kliens
software
-t futató eszközzel, vagyis számtalan
Wi-Fi
képes mobillal, számítógéppel,
MID
és
UMPC
eszközzel is kezdeményezhetünk. A Fonline használatához IP telefonra vagy IP átjáróra van szükségünk, mellyel hagyományos telefonunkat használhatjuk IP rendszeren.

Ezek után már csak azt kell eldöntenünk, hogy mennyit és milyen hálózatokba telefonálunk a legt9bbször, hogy a nekünk megfelelő megoldást tudjuk választani.
 
 
Fonline weboldal: [%A=http://www.fonline.hu/%]www.fonline.hu[%A%]
Skype weboldal: [%A=http://www.skype.hu/%]www.skype.hu[%A%]