Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2008-06-03

A korábbi információ morzsák után, immár hivatalosan is bejelentették az Eee PC-k új modelljeit, a Computex 2008 kiállításon...



Miután a bevezetést követő hat hónap alatt mérföldkőnek számító, 1 millió Eee
PC
készülék talált gazdára, az ASUS további érdeklődési hullámot váltott ki az új Eee PC 901, 1000 és 1000(H) modellek forgalomba hozatalával. A kezdetektől fogva népszerü kis elektronikus készülék új változatai még több funkcionalitással látják el a felhasználókat. A rázkódásbiztos, flash memórián alapuló
SSD
meghajtó segítségével a felhasználók útközben is átadhatják magukat a stabil és megbízható számítógépezés örömeinek – ami az Eee PC -t ideális útitárssá teszi szabadtéri tevékenységekhez. Az Eee
PC
-k ezen új palettája fel van szerelve az exkluzív Super Hybrid Engine technológiával is, ami hosszabb, a gyári adatok szerint akár 7,8 órás akkumulátorhasználatot, egyedülálló webes tárolást, nagysebességü csatlakoztathatóságot, valamint a kényelem érdekében nagy képernyőt biztosít.

„Az új Eee PC termékskálában alkalmazott folyamatos innovációkkal és a legújabb technológiák gyakorlatba történő átültetésével időközben kibővítettük az eredeti három E fogalmát az easy (egyszerü), excellent (kiváló) és exciting (izgalmas) jelzőkre. Az egyszerü továbbra is magában foglalja az egyszerü tanulni, dolgozni és játszani központi értéket, a kiváló kiemeli az Eee PC, mint kiváló mobil internet-eszköz szerepét, és az izgalmas magában hordozza az Eee PC izgalmas multimédiás élményt nyújtó használatát.” – fejtette ki Jerry Shen, az ASUS ügyvezető igazgatója.

[%IMAGB=5562%]
Az új Eee PC -k 8,9
colos
illetve 10 colos kijelzője, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nagyobb képernyőfelületet lássanak, mint az eredeti alapmodell esetében és hogy könnyebben tekintsék meg az A4-es dokumentumokat és weboldalakat – anélkül, hogy balra vagy jobbra kellene görgetni. Az Eee PC-k ezen kívül 1,3 megapixeles, nagysebességü vezeték nélküli internetes kapcsolatot támogató webkamerával párosulnak, ami bárhol és bármikor egyszerü webes kommunikációt tesz lehetővé és növeli a munka hatékonyságát, vagy egyszerüen csak könnyebbé teszi a csevegést a barátokkal és a családdal. Az 1000-es modellek esetében a billentyüzet egy átlagos notebook méretének 92%-a, ami kényelmesebbé és könnyebbé teszi a gépelést.

Még izgalmasabb szórakozást ígér a felhasználóknak az Eee Stick – egy új játékos kiegészítő, ami vezetékek nélküli, interaktív játékélményt nyújt. Az Eee PC-k új generációjával a játék is élvezetesebb lesz.

Végül, de nem utolsó sorban, az Eee PC 901 és 1000 az első
Intel
Atom processzorral megjelenő
netbook
lesz. Az Intel legkisebb processzora és benne a legkisebb tranzisztorok tökéletesen illenek az Eee PC-kbe. Az ASUS Green Design alapelveknek megfelelő termék remélhetőleg segít ráirányítani a felhasználók figyelmét a környezettudatos előírásoknak megfelelő termékek előnyeire.

ASUS a Computex kiállításon felépített standján az Eee PC termékcsalád számos további tagját fogja bemutatni, mint az Eee Box és az Eee TV. A termékek ezen új palettája az Eee PC vel egybeforrott egyszerü koncepciót testesíti meg, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerü és élvezetes módon új digitális élményekben részesüljenek.

Az új Eee PC termékskála megjelenés tekintetében is nyomot hagy maga után a divatos és színes, különböző motívumoktól ihletett, térhatású Infusion fedélmintáival. Az Infusion technológia olyan egyedi gyártási eljárást használ, amely díszítése magába a számítógép borításába van integrálva, így szerves részét képezi az Eee PC -nek. Másrészt rendkívül rugalmas – ellenáll a karcolásoknak és horzsolásoknak, ennek eredményeként nem fakul az idő múlásával.
A színválaszték a következőképpen alakul: Sakura (rózsaszín), Sweet Pea (zöld), Urban Metropolis (kék), White Peony (matt fehér), Pearl White (gyöngyházfényü fehér) és Fine Ebony (fekete).

Az Eee PC 900-as modellje várhatóan egy hónap múlva érkezik hazánkba, a 901-es és 1000-es modellek hazai megjelenése egyelőre nem ismeretes. A pontos ára konfiguráció függő is, ezért ezt csak a piaci megjelenéskor tudjuk meg. Külföldön becslések szerint az Eee PC 901-es ára 85 ezer forintnak megfelelő összegbe, míg az 1000-es modellek ára 100 ezer forintnak megfelelő összegbe fog kerülni.

Müszaki adatok

Eee PC 1000
Eee PC 1000H
Eee PC 901
Kijelző
10 colos /10,2 colos
10 colos /10,2 colos
8,9 colos
Operációs rendszer
GNU Linux
Eredeti Windows XP Home GNU Linux
Eredeti Windows XP Home GNU Linux
Háttértár
SSD
40
GB

HDD
80 GB (Genuine Windows XP Home)
SSD 12 GB (Genuine Windows XP Home) SSD 20 GB (Linux)
Intel
processzor
és lapkakészlet
Intel Atom
Intel Atom
Intel Atom
Vezeték nélküli megoldások
WLAN
802.11n
802.11n
802.11n
Bluetooth
Támogatott
Támogatott
Támogatott
Memória
Akár 2 GB (
DDR2
)
Akár 2 GB ( DDR2 )
Akár 1 GB ( DDR2 )
Webkamera
1,3 Megapixel
1,3 Megapixel
1,3 Megapixel
Audio
Hi-definition Audio
Támogatott
Dolby Sound Room Certified
Dolby Sound Room Certified
Speaker
Sztereo hangszórók
Sztereo hangszórók
Sztereo hangszórók
Microphone
Digital Array Mic
Digital Array Mic
Digital Array Mic
Akkumulátor
6 cellás, 4,2-7,5 óra
6 cellás, 3,2-7 óra
6 cellás, 4,2-7,8 óra
Súly
1,33 kg
1,45 kg
1,1 kg
Színek
Sakura, Sweet Pea, Urban Metropolis, White Peony, Pearl White, Fine Ebony