Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-05-28

A D-Link kifejlesztett egy olyan mindentudó routert, mely a piacon egyedülálló alkalmazkodó-képességgel reagál a hálózati igényekre...

 
 
A D-Link Multimedia
Gateway
DVG-5802S dinamikusan kezeli a streaming szolgáltatásokat, a böngészést, az online játékokat, a
VPN
kapcsolatokat vagy éppen a több, egymás mellett futó
P2P
szálat. Ennek eredményeként érzékelhetően javul a szélessávú teljesítmény, eltünnek az
Internet
kapcsolat megosztásából eredő korábban tapasztalt negatívumok, az online játékoknál zavaró lag-ek aránya akár 65%-kal csökken.
 
A DVG-5802S tiszta, csúszások nélküli Internetes telefonhívásokat garantál. A
QoS
mechanizmusok biztosítják, hogy egyetlen
VoIP
hívás sem szakadhat meg, vagy veszhet el adatcsomag. Ha a DVG-5802S-en áthaladó adatcsomag szük keresztmetszetet észlel a szélessávú kapcsolatban, az intelligens
QoS
motor, a StreamEngine biztosítja az időbeli csúszásra leginkább érzékeny adatcsomagok áthaladását dinamikus priorizálással.
 
Ezen felül a DVG-5802S tartalmaz egy GIPS NetEQ nevü funkciót, egy olyan VoIP hívásfogadó modult, mely bővített jitter puffert és csomagveszteség elleni védelmet biztosít, drámaian emelve a bejövő VoIP hívások hangminőségét. A NetEQ még magas csomagvesztési arány mellett is kiváló hangminőséget képes garantálni – úgy, hogy a bejövő forgalom hibáiból a hívásfogadó fél észre sem vesz semmit.
 
A versenytársak rendszerint fenntartanak egy bizonyos sávszélességet a VoIP csomagoknak, így egyrészt csökken áteresztőképességük, másrészt bonyolulttá teszik a menedzsmentet – sok esetben mégsem érik el a kívánt hatást. Ezzel szemben a DVG-5802S automatikusan észleli a VoIP csomagokat, és pontosan a számukra szükséges sávszélességet biztosítja – pontosan annyi ideig, ameddig az szükséges.
 
A DVG-5802S egy vezeték nélküli
router
–ként is funkcionál, mely a legújabb
802.11n
technológiát alkalmazza, de természetesen kompatibilis a korábban elterjedt
802.11b
és
802.11g
hálózatokkal is. 7 Gigabites
LAN
switch
portot és egy Gigabites
WAN
portot kínál.
 
 
A routert felkészítették a multimédiás alkalmazások várható elterjedésére, hiszen rövidesen egyazon eszköznek kell biztosítania a vezetékes és vezeték nélküli hálózati forgalom mellett az online játékok, az IPTV szolgáltatások és számos újonnan megjelenő digitális eszköz kiszolgálását. A DVG-5802S a szolgáltatás kereső képességével a bekapcsolást követően azonnal felderíti a rendelkezésre álló VoIP szolgáltatókat, és kapcsolódik az esetlegesen beállítotthoz vagy kiválasztotthoz. Ezzel a VoIP telefonálás valóban a mobil telefónia egyszerüségével vetekedhet.
 
 
A termék végfelhasználói ára 50 000 Ft körül alakul, és már rendelhető a D-Link kiemelt partnereinél.