Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-05-27

Május 23-tól Magyarországon is elérhetÅ? a Windows Live SkyDrive szolgáltatása, mely interneten keresztül elérhetÅ?, 5 gigabájt tárkapacitású, térítésmentes adattárolást tesz lehetÅ?vé...

Május 23-tól Magyarországon is elérhető a Windows Live SkyDrive szolgáltatása, mely interneten keresztül elérhető, 5 gigabájt tárkapacitású, térítésmentes adattárolást tesz lehetővé a Windows Live felhasználói számára.   
A SkyDrive a Windows Live szerves részt képezi, úgymint a népszerü Live
Messenger
csevegő alkalmazás, a Live Hotmail levelezőrendszer, és a Live Spaces közösségi és
blog
oldal. A jövőben az ügyfelek még jobb kiszolgálása általánosságban a webes szolgáltatások (vagy
web
alkalmazások) és az ügyfélgépekre telepített
szoftverek
intelligens integrációjával érhető el. A Microsoft nagy tapasztalattal rendelkezik a szoftverek és a webes szolgáltatások területén, így erre építkezve hasznos megoldásokat képes alkotni.  A SkyDrive a Microsoft átfogó megoldáskínálatának része, melynek segítségével a felhasználók bárhol és bármikor hozzáférhetnek adataikhoz, ill. publikálhatják, megoszthatják ezeket más felhasználókkal.
 
A http://skydrive.live.com címen elérhető Windows Live SkyDrive szolgáltatás a múlt pénteken újabb 24 országban kezdte meg müködését, így összesen már 64 országban vehető igénybe. A szolgáltatás segítségével a Windows Live ügyfelei egyszerüen és díjmentesen férhetnek hozzá a weben tárolt fájljaikhoz és egyéb adataikhoz, és azokat akár másokkal is megoszthatják. A Windows Live SkyDrive fontos építőköve a Microsoft integrált szoftverekre és szolgáltatásokra vonatkozó elképzelésének, ami nagy szabadságot és rugalmasságot kínál az információ megosztás és -tárolás terén.
 
A SkyDrive számos hozzáférési szinttel rendelkező területet kínál a fájlok tárolására és megosztására, úgymint:
 
Személyes terület – itt tárolhatók azok a mappák és fájlok, amelyek esetében csak arra van szükség, hogy bárhol és bármikor „kéznél” legyenek, ahol van internetkapcsolat.
 
Megosztott terület – itt tárolhatók azok a mappák és fájlok, amelyeket a felhasználó meg szeretne osztani a kiválasztott személyekkel.
 
Nyilvános terület – itt tárolhatók azok a mappák és fájlok, amelyekhez a felhasználó szándékai szerint bárki hozzáférhet az interneten keresztül.
 
Ha már van Windows Live azonosítónk, akkor mindössze pár kattintás és már használhatjuk is a saját 5
GB
online tárhelyünket. Ha még nem, akkor először regisztrálnunk kell.