Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2008-05-20

A világ legnagyobb szoftvergyártó vállalatának vezérigazgatója, Steve Ballmer nyitotta meg a Microsoft Szerverplatform 2008 budapesti bemutatóját...

A világ legnagyobb szoftvergyártó vállalatának vezérigazgatója, Steve Ballmer nyitotta meg a Microsoft Szerverplatform 2008 budapesti bemutatóját
       [%TAB%]
A Microsoft történetének legnagyobb termékbejelentés-sorozata zajlott idén tavasszal, melynek során a vállalat bemutatta a 2008-as
szerver
platformot alkotó egyes termékek legújabb verzióit, a Windows Server 2008-at, az
SQL
Server 2008-at és a Visual Studio 2008-at. A bejelentés-sorozatot órási érdeklődés övezte mind az IT szakemberek, mind a fejlesztő közönség részéről, az egyes események mindegyikén közel ezer fő vett részt. A sorozat utolsó állomásán, az informatikai döntéshozóknak tartott bemutatón, a Microsoft Corporation vezérigazgatója, Steve Ballmer tartotta a nyitó előadást.
Ballmer előadása után partnerek és ügyfelek segítségével mutatta be a Microsoft az új termékeket és az azokkal kapcsolatos hazai tapasztalatokat. A jelenlévők első kézből értesülhettek az új termékek révén megvalósuló üzleti előnyökről a Microsoft ügyfeleitől: a Cason Mérnöki Zrt, a Citibank, a Magyar Posta és az OTP Bank képviselőitől.
A Microsoft termékei régóta biztonságos és rugalmas platformot nyújtottak a CASON nagy megbízhatóságú ipari-üzleti megoldásai számára, melyek cégünk legfontosabb fejlesztései” [%ITALIC%]– szögezte le Szakács Ferenc, a Cason Mérnöki Zrt. elnök-vezérigazgatója. [%ITALIC%]– „ Természetes döntés volt számunkra, hogy amint lehetségessé vált, a Microsoft 2008-as termékeit alkalmazzuk a további fejlesztések során – mert ezek nemcsak a hatékonyság javításában segítenek, hanem abban is, hogy megőrizzük a versenyelőnyünket.”
A Magyar Posta a nemzeti postai szolgáltatás megújítását célzó stratégiájának megfelelően a kis településeken müködő postahivatalok müködtetését vállalkozóknak adja ki.” [%ITALIC%]– mondta Bene Zsolt, a Magyar Posta rendszermérnöke. – „[%ITALIC%]Ezt a több mint 1300 postahivatalt a Magyar Posta Informatikai Szolgáltató Központja fogja támogatni olyan informatikai szolgáltatásokkal, amelyek a napi zárást követő, dömpingszerü adatátadás támasztotta igényeknek megfelelő, nagy rendelkezésre állást és rugalmas terheléselosztást biztosítanak. Ehhez adatközpontuk erőforrás-hasznosítását is tovább kellett fejlesztenünk, ezért alaposan tájékozódtunk a piacon elérhető virtualizációs technológiákat illetően. A kínálatból a Microsoft Windows Server 2008-at és a részét képező Hyper-V technológiát választottuk. Bár a projekt tervezésekor még mindkét termék béta verziójánál tartott, mégis mellettük döntöttünk, mert ár és érték arányát tekintve ez a megoldás minden másnál jobban lefedte igényeinket. A sikeres bevezetéshez a Microsoft Consulting Services szakembereitől és a Rapid Deployment Program keretében a redmondi fejlesztőktől minden segítséget megkaptunk. Immár éles környezetben, a Windows Server 2008 és a Hyper-V technológia alapjain publikálunk webes szolgáltatásokat házon belül és azon kívül, a Magyar Posta nyilvánosan elérhető honlapja számára is.”
A Windows Server 2008, az SQL Server 2008, és a Visual Studio 2008 egy biztonságos és megbízható platformot nyújtanak a legnagyobb kihívást jelentő alkalmazások létrehozásához. Együtt stabil alapot szolgáltatnak a következő generációs webalkalmazásokhoz, széleskörüen támogatják a virtualizációs technológiákat, és a fontos információkhoz való hozzájutást.
 
A Microsoft Windows Server 2008 az eddig megjelent legfejlettebb Windows Server operációs rendszer, amelyet a hálózatok, alkalmazások és webes szolgáltatások új generációja számára terveztek. A Windows Server 2008-cal komplex felhasználói élményt és alkalmazásokat fejleszthet és üzemeltethet, biztonságos hálózati infrastruktúrát építhet és így növelheti a szervezetben az informatika hatékonyságát és értékét. A Windows Server 2008 a korábbi Windows kiszolgálók sikerére és erősségeire épít és ehhez tesz hozzá értékes alapvető fejlesztéseket és új funkciókat. Új webes eszközök, virtualizációs technológiák, biztonsági fejlesztések és üzemeltetési eszközök biztosítják, hogy időt takarítson meg, költségeket csökkentsen és biztos alapokat nyújtson az informatikai infrastruktúrához.