Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2008-05-16

A HP rendkívül méretrugalmas tárolórendszert mutatott be, amely megfizethetÅ? áron egyszerüsíti több petabájtnyi adat kezelését...


A Web 2.0 cégek és a digitálismédia-vállalatok által nyújtott új üzleti szolgáltatások –  pl. a fotómegosztás, a média streaming, az igény szerinti videoszolgáltatások és a közösségi oldalak – óriási fájlalapú adattömeget generálnak, amelyet a szolgáltatónak tárolnia és kezelnie kell, majd szükség esetén azonnal lekérhetővé kell tennie. Az olaj- és gázipari, biztonsági és felügyeleti cégek, valamint a genetikai kutatásokat végző vállalatok hasonló kihívásokkal szembesülnek.

A HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage System (ExDS9100) óriási tárkapacitással és egyszerüsített, integrált felügyelettel reagál ezekre a igényekre. A piacon egyetlen más egységes felügyeleti felülettel ellátott hálózati tárolórendszer (
NAS
) sem képes több petabájtos szintü skálázás támogatására.
 
Így a rendszergazdák végre nem csak terabájtnyi, hanem több petabájtnyi tárkapacitást is könnyen kezelhetnek. Ezáltal csökkenthető létszámuk és a fejlett tárolókörnyezet üzemeltetésének költsége.
 
Az ExDS9100 a HP kínálatának első horizontálisan bővíthető környezetekhez szánt megoldása. Ilyen környezet például a „számítási felhő” (cloud computing), ahol a szolgáltatásokat az interneten keresztül nyújtják. A környezetet gazdaságosan felügyelő architektúrának köszönhetően az ExDS9100 lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy új online szolgáltatásokat vezessen be, vagy meglévő megoldásai továbbfejlesztésével futtassa fel árbevételét.
 
Sok cég küzd a fájlalapú adattömeg növekedésével – nem csak azzal, hogyan birkózzon meg magával a bővüléssel, hanem azzal is, miként tudna digitális és statikus adathordozói segítségével online szolgáltatásokat bevezetni árbevétele további növelésére.[%ITALIC%]” – jelentette ki Mark Peters, az Enterprise Strategy Group elemzője. „[%ITALIC%]A HP megpróbál reagálni erre a kettős piaci igényre, amely a megfizethető petabájtos skálázásánál jóval többről szól. Az ügyfelek olyan rendszereket keresnek, amelyek méretrugalmassága egyszerü felügyelettel, használattal és komplett alkalmazástámogatással párosul. Leegyszerüsítve, az új üzleti modellek a használhatóságot is legalább annyira megkövetelik, mint a tárkapacitást.”
 

A versenytárs rendszerek architektúráival ellentétben a HP úgy tervezte meg az ExDS9100 tárolót, hogy a teljesítményt és a kapacitást egymástól függetlenül ossza ki, ami nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a képességek és az egyedi munkaterhelések összepárosításában. Ezáltal gondoskodik róla, hogy a kritikus üzleti alkalmazások a változó környezetben is mindig rendelkezésre álljanak – az online fotómegosztó vállalatokra jellemző szezonális csúcsok idején éppúgy, mint a média- és fájlszolgáltatók kiváló minőségü média streaming szolgáltatásai iránti kereslet megugrásakor.
 

A HP ExDS9100 várhatóan 2008 negyedik negyedévében kerül piacra.