Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2008-05-13

A CeBIT 2008 alkalmával a Mio bejelentette, hogy az idei évtÅ?l új térképszoftverrel, a Miomap 2008-cal kínálja termékeit. A Mio Moov sorozat most megérkezett Magyarországra is...


A felhasználók visszajelzései és saját tapasztalataink alapján úgy döntöttünk, hogy az egyszerüségre koncentrálunk. Ezért fejlesztettük ki az új Miomap 2008-at, amely olyan kulcsfunkciókkal bír, melyek segítségével bárki könnyen eltalálhat úticéljához.” – mondta Samuel Wang, a Mio Technology Ltd. ügyvezető igazgatója.

A kiváló minőségü európai és a 100%-os magyar lefedettség mellett a Miomap 2008 számos egyedi szolgáltatást nyújt a felhasználóknak.
Az új ‘local search’ lehetőséggel a felhasználók nemcsak az eredetileg “betáplált”
POI
-k közül választhatnak (pl. éttermek, bankok, nevezetességek), de korlátlanul letölthetik ezeket az internetről – ami ráadásul így mindig a legfrissebb adatokat kínálja. Így a pontos cím ismerete nélkül elnavigálhatunk szinte bárhova.

Az új, egyedi ‘fonetikus billentyüzet’ segítségével az eszközök képesek felismerni a félregépelt város vagy utcaneveket is. Sőt, a különböző nyelveken különböző módon írt vagy kiejtett városokat is meg lehet találni (például Varsó/Warsava).

Az új Mio Moov sorozatban nemcsak városok, városközpontok, kereszteződések, irányítószámok vagy koordináták alapján lehet keresni, de a NavPix szolgáltatással az internetről (például a Flickr-ről) letöltött képek segítségével is navigálhatunk. Elég csak rákattintani például a Lánchíd képére, és a pontos helyszín ismerete nélkül is könnyen odatalálhatunk.
A Mio az első évben minimum kétszeri ingyenes térképfrissítést kínál az új Mio Moov sorozathoz, így a felhasználók mindig a legfrissebb térképeket használhatják.

Az új MioMoov sorozatban ezen kívül megtalálható a SiRF Instant Fix II hardver-technológia is. Ennek segítségével az induló pozíció más eszközökhöz képest akár háromszor gyorsabban is meghatározható. Az új eszközökben mindemellett
Bluetooth
kapcsolat is elérhető.

“Véleményünk szerint a
GPS
iparág jövője két szóval írható le: egyszerüség és kapcsolat. Az eszközök kezelésének annyira le kell egyszerüsödnie (vagy: egyszerünek kell lennie), hogy bárki tudja őket irányítani, használati utasítások olvasgatása nélkül is. A kapcsolat pedig azért fontos, mivel a XXI. század már az
internet
körül forog. Az új eszközökkel bárki megtalálhatja az őt érdeklő helyeket, elég csak letölteni a világhálóról. Sőt, hamarosan itt is elérhetővé válik, hogy a Mio-tulajdonosok kis közösségként egymásnak ajánljanak éttermeket, boltokat. Hamarosan már minden POI -hoz személyes véleményeket is letölthetünk, és ehhez csak egy GPS kell.”
– tette hozzá Samuel Wang.