Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-05-08

Kutatás, fejlesztés, innováció – ez a három gondolat hívta életre a Klikk3.0 – A digitális játszótér nevü kiállítást, melyet immár harmadszor rendeznek meg a Millenárison...

A május 9-én nyitó tárlaton kizárólag magyar találmányokat mutatnak be, köztük ott lesz a Nav N Go
3D
navigációs megoldása is. A KFI kiemelkedő eredményeit bemutató Klikk3.0 kiállítás jelentős szakmai összefogással jött létre, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával. Célja, hogy bemutassa az elmúlt évtized fontos hazai innovációs eredményeit, és közelebb vigye a kiállítás látogatóihoz a magyar kutatás és fejlesztés vívmányait. Az interaktív tárlaton olyan találmányokat vonultatnak fel, mint a látni képes bot, a gélüveg, a fémhab, vagy a H5N1 vakcina, melyet a magyarok találtak fel. A Nav N Go háromdimenziós navigációs szoftverét is meghívták a kiállított érdekességek közé.
„Megtiszteltetés számunkra, hogy felkértek bennünket
3D
-s navigációs szofverünk bemutatására a Jövő Háza időszakos kiállításán. Olyan magyar találmányok mellett szerepelhetünk, melyek saját területükön már bizonyítottak, és méltán szereztek elismerést magyar feltalálóiknak. A Nav N Go élethü, háromdimenziós szoftvermegoldása a navigációs iparágban képvisel egyedülálló innovációt, nem csak itthon, de az egész világon is.” – mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója.

A Klikk3.0 – A digitális játszótér egy „sejtrendszer” szerüen kialakított területen mutatja be a különleges találmányokat, és a hazai kutatás-fejlesztés legfőbb eredményeit. Egy érintőképernyőkkel, számítógépekkel és digitális vizualizációs eszközökkel felszerelt területen kipróbálható lesz a Nav N Go 3D navigációs megoldása is. A kiállítás 2008. május 9-én nyitja meg kapuit, és egészen augusztus 20-ig várja az érdeklődőket.