Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-05-06

Kétdimenziós vonalkódot alkalmaz a német légitársaság a papírmentes beszállás elterjesztésének érdekébenâ?¦

 
2008. április 28-tól mobil beszállókártyát is használhatnak a Lufthansa Hamburg és München, illetve Hamburg és Frankfurt közötti járatainak utasai a beszálláshoz. Ha az utas ezt a kényelemes és környezetbarát megoldást választja, e-mailben, vagy
SMS
-ben kap egy elektronikus beszállókártyát az internet-képes mobiltelefonjára. Ez az e-beszállókártya a fontosabb adatokat, így az utas nevét, a járat számát és az indulás időpontját egy kétdimenziós vonalkódon tartalmazza, így a csak kézipoggyásszal rendelkező utasoknak a beszálláshoz mindössze a biztonsági ellenőrzést kell elvégezniük. A beszállási kapunál egy
szkenner
olvassa le a mobiltelefonról a jegy adatait és az utas teljes mértékben papírfelhasználás nélkül repülhet a Lufthansa járaton.
 [%IMAGB=5346%]
A szolgáltatás igénybevételéhez a mobiltelefonos foglaláskor a [%A=http://mobile.lufthansa.com/%]mobile.lufthansa.com[%A%] oldalon a „Mobile Bordkarte“ menüpontot kell kiválasztani. A jegyfoglalás során az
e-mail
cím megadása és ellenőrzése után az utasok azonnal megkapják elektronikus beszállókártyájukat. Alternatív megoldásként az utasok
SMS
-ben is kérhetik a szolgáltatást: ebben az esetben a megadott mobiltelefon számra az internet-képes telefonra egy, a foglalás adatait tartalmazó linket és az azonosításhoz szükséges kétdimenziós vonalkódot küldi el a rendszer SMS-ben. Ebben az esetben az utasnak a beszállás előtt még fel kell keresnie az internetes oldalt és ezáltal érvényesíteni online a beszállókártyáját. Májustól ez a szolgáltatás az SMS-check-in-t választó ügyfelek számára is elérhető lesz.
 
A Lufthansa nyolc héten keresztül teszteli az új szolgáltatást, amely 2008 nyarától a legtöbb német belföldi járaton elérhetővé válik, augusztustól pedig az új elektronikus beszállókártya már az interneten, a lufthansa.com online check-in felületén is elérhető lesz.