Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-05-06

Idén itthon is elindul a Google â??Modellezd le egyetemedâ? nevü tervezÅ?versenye...

 
 
A Google 2008-ban nemzetközi szinten is meghirdette „Modellezd le egyetemed” nevü versenyét, ahol a feladat nem egy makett összerakása, hanem valamely felsőoktatási intézmény épületének és udvarának virtuális felépítése a Google Sketchup tervezőprogram segítségével.
 
A versenyre, amelynek honlapja francia, német, spanyol, olasz és japán nyelven is elérhető, idén tavasszal a világ minden tájáról jelentkezhetnek az egyetemek, főiskolák tanulói.
 
A feladat három részből áll: az iskola épületeinek és udva-rának lemodellezése a Google SketchUp segít-ségével, a campus helyének meghatá-rozása a Google Earth-ben, és a versenyre való nevezés, amit a versenymunka a Google
3D
Warehouse-ba (a SketchUp-ban készített tervek és modellek gyüjtemé-nyébe) való leadásával lehet megtenni. A versenyben legjobbnak bizonyuló csapatok tagjai és a legráter-mettebb egyéni indulók (max. 30 fő) Apple iPod Touch készüléket, Nintendo Wii játékkonzolt, Google pólót és sapkát nyernek. A díjak mellett minden résztvevő örök dicsőséget szerez magának és iskolájának.
 
A versenyen bárki indulhat, akár csapatban, akár egyedül, aki valamilyen felsőoktatási intézmény tanulója. A modellek benyújtásának határideje: 2008. június 1.
 
A résztvevők csatlakozhatnak a Google Competition Group fórumhoz (http://groups.google.com/group/2008-model-your-campus-competition/), ahol megbe-szélhetik a versennyel kapcsolatban felmerülő kérdéseiket, ötleteiket és problémáikat.
 
A versenyről bővebb információ a [%A=http://contest.sketchup.com/intl/en/%]http://contest.sketchup.com/intl/en/[%A%] internetes oldalon található.