Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2008-04-29

A Nokia három olyan mobilkészüléket mutatott be, amelyek kifinomult megjelenésüket a legújabb technológiával ötvözikâ?¦

A Nokia három olyan mobilkészüléket mutatott be, amelyek kifinomult megjelenésüket a legújabb technológiával ötvözik…
 
Mindhárom készülék: a Nokia 6600 fold, a Nokia 6600 slide és a Nokia 3600 slide egyaránt a letisztult, minimalista stílus jegyében készült és az egyszerüen használható, vonzó funkciók egész sorát kínálja. A készülékek ára az adók és kedvezmények nélkül 175 és 275 euró között mozog majd, szállításuk pedig várhatóan 2008 harmadik negyedévében indul.
 
„Nagy igény tapasztalható az elegáns külsejü és modern szolgáltatásokat felvonultató mobilkészülékek iránt –[%ITALIC%] mondta el Mikkel Drucker, a Connect Devices részleg igazgatója[%ITALIC%]. − Mindhárom új készülék ugyanannak a formatervezési nyelvnek egy-egy változatát mutatja meg. Szépségükkel használat közben is élményt szereznek, és egy-egy ilyen szép készüléket birtokolni is öröm – ráadásul választhatunk is közülük.”
 
Nokia 6600 fold − Elegáns és kifinomult megjelenés
 
Amikor az elegáns Nokia 6600 fold egy gombnyomásra finoman kinyílik, világos, 2,13
colos
, akár 16 millió színárnyalatot is megjelenítő
OLED
kijelző tárul elénk. A Nokia 6600 fold fényes borításának dupla érintésére életre kel a rejtett külső kijelző, amely a pontos időről, a befutó és a nem fogadott telefonhívásokról és még sok egyébről tájékoztat. A Nokia 6600 kétszeri megérintésével szundira állíthatjuk a figyelmeztetőket, és némíthatjuk vagy elutasíthatjuk a befutó hívásokat.
 
A
3G
technológia révén könnyen megoszthatjuk a fényképeket és videofelvételeket, amelyeket a beépített, két Megapixeles és dupla
LED
vakus kamerával készítettünk, de az internetszolgáltatásokhoz, például a Yahoo!-hoz, a Go-hoz vagy a Flickr-hez is gyorsan hozzáférünk.
 
A zsebünkben is könnyen elférő Nokia 6600 fold fogyasztói ára körülbelül 275 euró lesz.
 
[%IMAGE=5311%] Nokia 6600 slide − Kompakt és kiegyensúlyozott
 
A Nokia 6600 slide dupla érintésre megjeleníti a pontos időt, figyelmeztetők esetében bekapcsolja a szundit, és némítja vagy elutasítja a befutó hívásokat.
A 3,2
megapixeles
kamerával készült jó minőségü fotókat és videofelvételeket az interneten át vagy multimédiás üzenetben oszthatjuk meg másokkal – közvetlenül a fotómenüből. A 2,2 colos és 16 millió színárnyalatot megjelenítő
QVGA
kijelzőn a beépített Nokia Térképek (Maps) alkalmazás segítségével a városban is könnyedén tájékozódunk. Az alkalmazást a külön megvásárolható LD-4W Nokia
Bluetooth GPS
modullal és további navigációs engedélyekkel tehetjük teljessé. A vékony és könnyü LD-4W Nokia
Bluetooth
GPS
modul innovatív formájának köszönhetően a Bluetooth navigáció az autósokon kívül a városlakóknak és az utazóknak is jó szolgálatot tesz.
 
A Nokia 6600 slide fogyasztói ára mintegy 250 euró lesz.
 
[%IMAGE=5312%] Nokia 3600 slide − Modern kombináció
 
A finom kerámiafestékkel borított fémeknek, a magas fényü felületeknek és az átmenetes színeknek köszönhetően a Nokia 3600 látványra és tapintásra egyaránt gyönyörü. A Nokia 3600 slide-ot hallgatni is szép, hiszen a Nokia készülékek közül elsőként háttérzaj-szürést biztosít. A Nokia 3600 slide beépített zenelejátszójával a külön megvásárolható 4
GB
-os
microSD
kártyáról kedvenceink közül akár 3000-et is meghallgathatunk.
 

A kicsi Nokia 3600 slide 3,2 Megapixeles kamerája autofókusszal és két LED vakuval rendelkezik, így még gyenge fényviszonyok között is jó fotókat és videókat készíthetünk. A Nokia 3600 slide-ot a TV-out kimenetnek köszönhetően a legtöbb televízióval összekapcsolhatjuk, majd gyorsan és egyszerüen megmutathatjuk másoknak képeinket és videofelvételeinket.
 
A Nokia 3600 slide fogyasztói ára 175 euró körül várható.