Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2008-04-22

A hivatalos teszteken a Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY TX150 S6 szervere lépte át a világon elsÅ?kén az 1000 „ssj_ops/watt” energiahatékonysági plafont...

A hivatalos teszteken a Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY TX150 S6 szervere lépte át a világon elsőkén az 1000 „ssj_ops/watt” energiahatékonysági plafont, maga mögé utasítva ezzel a többi szállító hasonló specifikációjú gépeit.

Ennek megfelelően a SPECpower_ssj2008 teszten elért eredmény helyet biztosít a TX150 S6 számára a rekordok könyvében: ez minden idők leggazdaságosabb energiafelhasználású szabványos szervere.

A PRIMERGY TX150 S6
szerver
1018 müvelet/watt eredményt ért el a SPECpower_ssj2008
benchmark
tesztjein, ami jelentősen meghaladja a korábbi 910 müvelet/watt csúcsot. Az egy darab négymagos
Intel
Xeon X3360 processzorral müködő PRIMERGY TX150 S6 4 db 2
GB
-os DIMM memóriamodullal, 7200
rpm
sebességü 500 GB-os
SATA
merevlemez-meghajtóval rendelkezik, és a Microsoft Windows Server 2003 R2 Enterprise X64 Edition operációs rendszert futtatja.

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Siemens Computers nagyvállalati szerverekért felelős alelnöke így nyilatkozott az eredményről: „Az 1000 müvelet/watt határ áttörése rendszereink nagyszerü kialakításának köszönhető. Bár a PRIMERGY TX150 S6 is ugyanazokra a szabványos komponensekre épül, mint a többi szállító szerverei, alacsony fogyasztása egyértelmüen bizonyítja, hogy a PRIMERGY rendszerek a lehető legenergiatakarékosabb módon nyújtanak gazdájuknak csúcsteljesítményt.”

„Ha figyelembe vesszük a gépenként elérhető teljesítménytöbbletet, és beszorozzuk a TX150 toronyszerver tipikus környezetére jellemző gépszámmal, világosan látszik a megtakarítási lehetőség. Leegyszerüsítve a PRIMERGY TX150 több feladatot végez el egy watt energiával, mint bármelyik versenytársa. Akkor pedig miért pazarolná az áramot, ha nem muszáj?”

A SPECpower_ssj2008 az első szabványos
benchmark
a volumenszerverek fogyasztásának és teljesítményének értékelésére. A
SPEC
által kidolgozott benchmark ezeknél a gépeknél is az iparágban elfogadott szerverteljesítmény-mérési módszertan szerint határozza meg a fogyasztásmérés normáit.

A
SPEC
normáira épülő vizsgálatot a Fujitsu Siemens Computers paderborni PRIMERGY benchmark-tesztlaboratóriuma végezte, 2008. március 26-án.

A SPECpower_ssj2008 benchmark hosszabb időszakon keresztül, különféle teljesítményszinteken vizsgálja a szerverek fogyasztását – 100 százaléktól tétlen üzemmódig, 10 százalékos szakaszokban. Ez a fokozatos terhelés figyelembe veszi azt a tényt, hogy a szerverek feldolgozási munkaterhelése és fogyasztása jelentősen változhat a nap illetve hét során. Az összesített fogyasztás-teljesítmény mérőszám kiszámításához először összeadják az egyes szakaszokban elért tranzakciós teljesítményt, majd a kapott értéket elosztják az egyes szegmensek átlagfogyasztásának összegével. Ez a mérőszám az „overall ssj_ops/watt.”

A SPECpower tesztek eredményei teljes terjedelemben megtekinthetők az alábbi címen: [%A=http://www.spec.org/power_ssj2008/results/power_ssj2008.html%]http://www.spec.org/power_ssj2008/results/power_ssj2008.html[%A%].