Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Adatmentés világszínvonalon
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
Multimédiás partnerünk a HTC
Curver webáruház
www.benq.hu
www.csokoladia.hu
www.cloudmanager.hu
Mobil
mobilfreak - 2008-04-09

A három legötletesebb koncepció gyártás elÅ?tti szerzÅ?dést írhat alá a Nokia Publishinggel és pénzdíjban részesül...

 
A Nokia ma világszerte elindította a 70 ezer euró összdíjazású mobiljáték-innovációs versenyét, melynek célja, hogy ösztönözze a globális mobiljáték-iparágat felrázó, innovatív játékok fejlesztését és megalapozza a kézikészülékeken futó mobiljátékok ígéretes jövőjét.
 
A mindenféle szintü és hátterü fejlesztőt eredeti mobiljáték-ötletek kigondolására sürgető, müfajában első mobiljáték-innovációs verseny a forradalmi ötletek és játékelképzelések legjobbjait várja a mobiljátékok világának legélesebb és legkreatívabb elméitől. A Nokia Publishing által támogatott mobiljáték-innovációs verseny a fejlesztőktől olyan mobiljáték-elképzeléseket vár, melyek segítenek újraértelmezni a mobiljátékok fogalmát, és az N-Gage-dzsel kompatibilis, illetve a
Symbian
alapú
Series 40
vagy
S60
Nokia készülékek fejlett szolgáltatásaira és funkcióira támaszkodnak.
 
A három legötletesebb játékterv kitalálói gyártás előtti szerződést írhatnak alá a Nokia Publishinggel, amelynek eredményeképpen a nyertes elképzelések megjelenhetnek majd a megfelelő Nokia készülékplatformokon. Az első helyezett emellett 40 ezer, a második helyezett 20 ezer, a harmadik pedig 10 ezer eurós nyereményben részesül, amelyből továbbfejlesztheti elképzelését.
 
„A Nokia örömmel mutatja be a mobiljáték-innovációs versenyt, mellyel a világ legjobb és legokosabb mobiljáték-fejlesztői egyedülálló lehetőséghez jutnak, hogy valóban alapjaiban rázzák meg az iparágat egy innovatív, egyedi, a mobilplatformokban rejlő erőt kiaknázó elképzeléssel − mondta Dr. Mark Ollila, a Nokia játékkiadásért felelős igazgatója. − A gyártás előtti szerződések és a nyertes elképzelések továbbfejlesztésére szánt 70 ezer eurós pénzdíj csak az egyik oldala a kihívás jelentőségének − a verseny emellett arra is lehetőséget teremt a fejlesztők számára, hogy egyedi és pozitív értelemben vett berobbanó játékelképzeléseikkel letegyék névjegyüket a mobiljátékok iparágában.”
 
A most elkezdődött mobiljáték-innovációs versenyre a fejlesztők a [%A=http://developer.n-gage.com/innovation%]http://developer.n-gage.com/innovation[%A%] címen adhatják le elképzeléseiket. Javasoljuk, hogy a pályázók egyszerre több mobiljáték-elképzelést nevezzenek be. A nyerteseket a mobiljáték-iparág szakértőiből álló zsüri választja majd ki az innováció és a szórakoztatás foka, a kivitelezés megoldhatósága és a piaci potenciál feltételei alapján.
 
A játékelképzeléseket 2008. augusztus 20-ig lehet leadni. A nyerteseket a versenybírókból álló külső zsüri nevezi majd meg a 2008. október 29-30-i római Nokia játék-csúcstalálkozón.
 
Az alkalmazások leadásának határideje 2008. augusztus 21. éjjel 0 óra 59 perc (helyi idő). A jelentkezéssel kapcsolatos további információk, többek között a pályázatok leírásának módja és a jelentkezési feltételek a [%A=http://developer.n-gage.com/innovation%]http://developer.n-gage.com/innovation[%A%] oldalon találhatók.