Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Steele - 2008-04-08

Az orosz Szojuz ürhajót, ma két Samsung kamerával (egy DSLR-rel és egy kompakttal,...


Az orosz Szojuz ürhajót, ma két Samsung kamerával (egy
DSLR
-rel és egy kompakttal, amelyek pontos típusát sajnos homály fedi) a fedélzetén lövik fel a világürbe. A fényképezőgépekkel elsősorban Soyeon Lee kóreai asztronauta és a nemzetközi ürállomáson tartózkodó orosz tudósok fogják dokumentálni az állomás mindennapi életét.

A kamerák 10 napig tartózkodnak majd az ürállomáson, valamint az állomáson kívül a világürben. A két fényképezőgépet 2007. februárja óta folyamatosan tesztelték, hiszen nemcsak a világüri körülményeket, de a kilövés okozta rázkódást is ki kell bírniuk. Az ürállomásnak és az ürhajónak is problémát okozhat, ha a fényképezőgépek szennyeződést, vagy elektromágneses hullámokat bocsátanak ki, de kamerák az ilyen irányú teszteken is megfeleltek.

„Történelmi nap ez, hisz nem csak az első kóreai ürhajóst ünnepeljük, de az első két kóreai digitális fényképezőgépet is, amelyek megjárják a világürt.”[%ITALIC%]- Tette hozzá a Samsung szóvivője. – [%ITALIC%]„Cégünk továbbra is folytatja az olyan kiváló termékek tervezését és gyártását, amelyek még a világürben is megállják a helyüket.”