Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-03-17

Az Emotiv cég új agyi irányítást lehetÅ?vé tévÅ?, játékosoknak kifejlesztett headset-e még ebben az évben a boltok polcaira kerülhetâ?¦

 
A Harry Potter videó játék egyik átalakított verziójában a játékosok tárgyakat emelgetnek és villámokat szórnak, mindössze az agyukat használva. Az Emotiv cég által fejlesztett agyi interfész több, elsősorban orvosi célokra kifejlesztett technológia egyesítésével igyekszik gondolatainkat és szándékainkat kifigyelni, hogy azokat számítógépes játékok irányítására tudjuk használni.
 
Az EEG, EMG és ECG adatokat is figyelő eszköz fejlesztőinek jelenleg a legnagyobb gondot az interferencia okozza, mely körülvesz bennünket. A környezetünkben lévő elektromos eszközök, a testünk izomzata, sőt még a pislogás is belezavarhat az EEG értékeibe. Ezen felül pedig minden egyes ember agyi aktivitása változó, mely még nehezebbé teszi a feladatot.
 
A technikai nehézségek mellett azonban további követelményeknek is meg kell felelniük a jövő agyi eszközeinek. Kellően olcsónak kell lenniük és hordozhatónak, ami azt jelenti hogy a jelenlegi orvosi célú eszközöknél sokkal egyszerübbnek és kisebbnek kell lenniük.