Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-03-12

Japánban nemrégiben látványos véget ért egy iPod Nano, mely töltés közben szikrákat kezdett szórni , majd jóformán kiégett. A bünös a már jól ismert Lithium-ion akkuâ?¦

 
A Japán hatóságok egy lehetséges hibát vizsgálnak az Apple iPod-okkal kapcsolatban, miután a népszerü zenelejátszó egyik Nano modellje szikrákat szórt akkumulátor újratöltés közben. A Japán Kereskedelmi és Gazdasági minisztérium egyik képviselője szerint az MA099J/A modellszámú iPod Nano esetében is valószínüsíthető a
lithium-ion
akkumulátor hibája. Miközben az eset valamikor januárban történt egy Tokiótól délnyugatra fekvő településen az Apple a problémát csak márciusban jelentette a minisztériumnak. Az esettel kapcsolatban talán a legzavaróbb, hogy az Apple japán illetékesei sem tudják, hogy az esetlegesen érintett Nano modellek a világ mely részein kerültek még eladásra japánon kívül, illetve jelenleg az is tisztázatlan, hogy a Kínában összeszerelt eszközbe milyen gyártmányú akkumulátor került a gyártás során.
 
Csak Japánba 425000 iPod Nano-t szállítottak, melyek ugyanabba a modellsorozatba tartoznak, mint a szikrák közt megsemmisülő darab, azonban jelenleg senki sem tudja, az eladottak közül mennyi lehet még a boltokban és mennyit adtak el.
 
A 2006-os óriási méretü Sony akkumulátor visszahívások után, úgy tünik a lithium-ion technológia továbbra sem biztonságos és ki tudja, mennyi potenciálisan veszélyes egyéb eszköz lehet forgalomban hasonló gyártási defektusokkal.