Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2008-02-29

Ez a funkciógazdag digitális fényképezÅ?gép a jó képminÅ?ség és a számtalan manuális funkció egyesítésével kínál precíz, kreatív használatot.

 
 
Erőteljes, 15-szörös zoommal ellátott
Carl Zeiss
Vario-Tessar objektívje ideális társsá teszi utazáshoz és minden olyan alkalomra, amikor nagy masina cipelése nélkül szeretnénk kristálytiszta közelképeket készíteni. 
 
A nagyméretü és nagy kontrasztú, 3
colos
Clear Photo
LCD
Plus képernyő felfelé és lefelé egyaránt dönthető, további alkotói szabadságot biztosítva a különböző szögekből történő fényképezéshez, míg az elektronikus képkereső kényelmes alternatívát kínál a felvételek megkomponálásához.
        [%TAB%]
A Sony érzékeny BIONZ processzorának köszönhetően a továbbfejlesztett Arcfelismerő technológia akár nyolc emberi arc megkülönböztetésére is képes egyetlen jeleneten belül, s a fókusz és az expozíció ennek alapján történő automatikus szabályzásával szebb portrékat eredményez. Ezt egészíti ki a Mosolykereső, amely addig késlelteti a zár automatikus kioldását, amíg mosolyt nem észlel a fényképalany arcán.
 
A Sony dupla elmosódás gátló rendszerével beltérben vagy kevés természetes fény mellett is hangulatosabb, természetesebb képek készíthetők. Nagyfokú, akár
ISO
3200-as érzékenysége és a Super SteadyShot optikai képstabilizátor együttes használata pedig kézből történő fényképezés esetén is garantálja a felvételek elmosódás mentességét, ami különösen magas zoom beállításoknál szokott problémát jelenteni. Az erőteljes BIONZ képfeldolgozó lehetővé teszi a felhasználó számára a zajcsökkentés három fokozatú beállítását, melyekkel bármely felvétel egyedi igényei kielégíthetők.
 [%IMAGB=4974%]
Ellenfényben álló vagy nagy kontrasztú témáknál a dinamikatartomány-optimalizáló (DRO) segít a nagy fényerejü és az árnyékos felületek részleteinek feldolgozásában, biztosítva a kép természetességét és egyenletes expozícióját. Az új DRO Plus üzemmód emellett a kép minden egyes területét elemzi, s ezáltal még jobb, a fényes és árnyékos felületek részleteit nagyobb arányban megőrző képeket hoz létre.
 
Felvételkészítés után a H50 több retusálási opciót kínál, beleértve a vörösszem-csökkentést és a speciális szürőeffektusokat is – egyszerü megoldásként a felvételek utólagos, számítógép nélküli korrigálására.
 
A fotók közös nézegetését szórakoztató lejátszási funkciók sora teszi még élvezetesebbé: diavetítés üzemmódban például többféle zenei aláfestés közül lehet választani, sőt hozzárendelhetők a képekhez egyéni zenei fájlok is, melyek számítógépről tölthetők át. A fényképezőgéphez csatlakoztatott HD-televízió képernyőjén fantasztikus színekkel, részletességgel és óriás méretben jeleníthetők meg a felvételek, de
BRAVIA
televízión vagy bármely, az állóképek optimális megjelenítését szolgáló PhotoTV
HD
kijelzőn még szebben mutatnak!
 
A H50 tartozék kiegészítői között megtalálható a zárkioldást és a zoomolást megkönnyítő, valamint Kezdés, Menü és Vezérlés gombbal ellátott távvezérlő. Opcionális kiegészítőként többféle nagylátószögü és telefotózásra alkalmas konverziós objektív, szürők, akkumulátorok, úti töltők, sportcsomagok és tokok választhatók hozzá.
 
Európában és hazánkban a Cyber-shot H50-es digitális fényképezőgép hasonlóan a W300-hoz április végétől kerül a boltokba.