Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2008-02-26

A dinamikusan növekvÅ? szoftverfejlesztÅ? cég négy óvodát ajándékozott meg az I. kerületben készségfejlesztÅ? játékokkalâ?¦

 
A Nav N Go Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozásaként tisztában van vele, hogy milyen fontos a jó szakemberek utánpótlása. Az egyre több nemzetközi projekten dolgozó cég folyamatosan keres programozó, térinformatikus és IT szakembereket, hogy lépést tudjon tartani a piac által támasztott követelményekkel. A szoftverfejlesztő vállalat hosszú távon is gondolkozik, és már most szeretné biztosítani a felnövekvő generáció képzését, ezért a legifjabbak fejlődését is támogatja. A napokban négy óvodát ajándékoztak meg gondolkodást fejlesztő játékokkal, hogy a kicsik tehetsége már korán kibontakozhasson.  
Az a tapasztalatunk, hogy a nálunk dolgozó programozók és IT szakemberek már egész kis korukban is éreztek vonzódást a technikai terület felé, sokan szerették a logikai játékokat, absztrakt gondolkodásuk már korán megkülönböztette őket a többi gyerektől. Reméljük, hogy az óvodáknak adományozott készségfejlesztő játékok, például a Rubik kocka és a
3D
-s puzzle segít felismerni a kibontakozó tehetségeket, illetve a játék jó kiindulási alapot ad a kicsiknek a későbbi, komolyabb tanuláshoz és fejlődéshez.”
– mondta Bohács Bernadette, a Nav N Go Kft. HR igazgatója, aki a Mészáros utcai óvodában adta át a játékokat a gyerekeknek. Az ajándékból jutott a Nyárs, a Tigris és Lovas utcai óvodának is, ahol szintén kitörő örömmel fogadták az új, gondolkodtató játékokat. A logikai kirakók, építők és matematikai készségfejlesztők között minden ovis talált magának valót.
 
A Nav N Go nem csak a legkisebbekre épít, nemrég bekapcsolódott az egyetemista hallgatók szakképzésébe is, hiszen csatlakozott az ELTE kooperatív képzési programjához. Az informatikai karon tanuló diákoknak lehetősége nyílik betekinteni és tevékenyen részt venni a Nav N Go fejlesztőinek munkájába, így az elméletben megszerzett tudást könnyen átültethetik a tapasztalati síkra, és a diploma megszerzése után a gyakorlati ismeretek birtokában könnyebben indulhatnak el a pályán.