Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Társalgó
Sulaki - 2008-02-20

Rendhagyó beszélgetésünk Danny-vel a babonáról, számokról, véletlenekrÅ?l és a megérzéseinkrÅ?l...


[%COLOR=#996600%]A társalgó rovatot a [%A=http://www.farger.hu/%]www.farger.hu[%A%] támogatja.[%COLOR%][%COLOR=#000000%]

[%COLOR%] [%COLOR=#000000%]

Február 13-án beszélgetünk. Babonás vagy, jelent valamit számodra a tizenharmadika?

Nem vagyok babonás, és a számoknak sem tulajdonítok különleges jelentőséget, ebben a formában. Azonban abban biztos vagyok, hogy nem véletlen, hogy ma találkoztunk.

Dolgoztál Svájcban, Franciaországban, felléptél Brüsszelben,és a Karib-tengeren is. Nem volt számodra „visszalépés” hazajönni?

Nem, dehogy. Ezek mindegyike, csak rövid időtartamú volt. És úgy éreztem, hogy a magyar közönségnek is meg kellene mutatnom, hogy mit tudok. Szerettem volna itt is elámítani mindenkit.

A honlapodon ([%A=http://www.danny-blue.com/%]www.danny-blue.com[%A%]) is szerepel, hogy a fellépéseiden a 21. század technikáját használod. Ez mit jelent?

Amit csinálok, az egy nagyon modern dolog. Ez azt is jelenti, hogy a nézők, nemcsak kívülállók, hanem ők is részesei az eseményeknek. És a saját elméjükben tapasztalhatják meg azt a csodát, amely a színpadon végbe megy.

Igényes és egyedi a weboldalad. Te álmodtad ilyenre?

Igen, nemcsak megálmodtam, én is készítettem el, és én is tartom karban. Na, jó, néha egy-egy erősebb grafikai elemnél, vagy bonyolultabb müveletnél, segítséget is igénybe veszek, de alapvetően én szeretem intézni a dolgaim.

Mennyire van rád hatással a technikai eszközök fejlődése, és ezek az eszközök beépülnek-e egy-egy előadás anyagába?

Ezek, mindenkire hatással vannak, mert az, hogy létezik a rádió, televízió és az internet, nagyban elősegíti, hogy nagyszámú emberhez tudok eljutni. Ráadásul látványosabb is egy előadás, ha igénybe veszek egy nagyképernyős plazmatévét.

Ha otthon a négy fal között vagy, akkor mivel töltöd az időt?

Sokat olvasok. Az olvasmányaim nagy része szakmai jellegü, és segít fejleszteni a saját képességeimet. Persze, azért a televíziót is be-bekapcsolom, de ezt a tevékenységet is alárendelem a fejlődésemnek. Szeretem a zenét is.

Ma az
LCD
és a
Plazma
folyik a csapból is. Te melyik mellett tetted le a voksod?


A Plazma mellett, mert jobban tetszik a képe. Valahogy természetesebb és szebbek a színei. Nekem speciel ez „jön be”.

Telefon, vagy okostelefon? És, ha okos, akkor Symbian, vagy Windows?

Természetesen okostelefon, és Symbian. Nem azért használok ilyen telefont mert fényképezőgép van benne, azt a funkciót soha nem használom, hanem a határidőnapló és a számítógéppel való szinkronizálás miatt.

Interneteztél már mobillal?

Egyszer, amikor rászorultam használtam 3 napig, de a hóvégi elszámolás elvette a kedvem: egy horror számla érkezett.

Mennyire fontos számodra az internet?

Fontos, mert a neten keresztül tudok hozzájutni a külföldi szakirodalomhoz. Tulajdonképp magyar szakirodalom nem is létezik ezekben a témákban. Abszolút csak a külföldire támaszkodhatom.

[%IMAGB=4904%] Ha vásárolni akarsz egy új elektronikai eszközt, te választasz, vagy „szakértők” segítségét kéred?

Minden esetben a megérzéseim alapján választok, és ez be szokott jönni. Nálam ez úgy müködik, hogy van egy belső késztetés, hogy szükségem van valamire, meglátom és megveszem. Amikor már besétálok a boltba, már megvan a gondolat, és látom magam előtt a képet, hogy mit akarok venni. Ez a gondolat, csak kiteljesedik a polcok előtt, attól függetlenül, hogy még soha nem láttam olyat, vagy azt a konkrét típust. Tehát van egy kép előttem és a boltban ez valamelyik készülékre pontosan rá fog illeni. És tudom és érzem, hogy akkor az kell.

Hallgassunk a megérzéseinkre? Ez neked mindig bejött, vagy csalódtál már?

A megérzéseink biztos dolgok, nyugodtan hallgassunk rájuk. Én eddig még soha nem bántam meg, hogy ilyen módszerrel vásároltam.

Ezek az eszközök mit jelentenek számodra? Fontosak, kevésbé fontosak, vagy csak az a dolguk, hogy kényelmesebbé tegyék az életünket?

Nekem is beépültek a mindennapi életembe, és arra törekszem, hogy a kényelmemet szolgálják. Nem mintha lusta lennék, de általuk, velük könnyebb az élet. Például, amikor csettintek egyet, akkor felkapcsolódik a villany, bekapcsol a TV. Ez ugyanolyan meglepő és érdekes dolog, mint amikor csettintek egy másikat, és akkor meg egy gondolat jelenik meg valakinek a fejében.

Hol láthatunk mostanában?

Van egy önálló estem az Articsóka színpadon. Ez közel másfél órás müsor. Az embereknek különféle kísérleteket mutatok be: hogy a gondolatok világában, vajon a véletlenek vannak-e túlsúlyban, vagy nincsenek véletlenek, vagy én irányítom az eseményeket is? Tudom, ez elég talányos, de aki eljön, az megtapasztalhatja a képességeimet és eldöntheti, mit gondol a véletlenekről.

Ha valamely olvasónk kedvet kapott, mikor és hol nézhet meg legközelebb?

Március 7-én, az előbb említett színpadon.

Ha éppen nincs fellépésed, hogyan töltődsz fel, hogyan lazítasz?

Ugyanúgy, mint bárki más. Elmegyek edzeni a haverokkal, én is el-eljárok kikapcsolódni, bulizni. Azt azonban meg kell említenem, hogy néha „furcsa” dolgok történnek velem. Például, ha gondolok valamire hétvégén, és elmegyek valahova, akkor ez a gondolat megvalósul.

A véletlenekre visszatérve: a mai interjút is te intézted? Mennyi részed volt abban, hogy felhívjalak?

Ezt mindenkinek meghagyom, hogy saját maga eldöntse. Én nem akarom azt mondani, hogy én befolyásolok mindent, de minden lehetséges…

Ha bemész egy cukrászdába, és már csak 2 egyforma sütemény van, egy szebb és egy nem annyira vonzó, tudod befolyásolni az eladót, hogy a szebbiket kapd?

Szerintem igen. Azt érzem, hogy az életben a dolgok a kezem alá jönnek. Ha gondolok valamire, akkor az megvalósul. De ez a képesség mindenkiben meg van.

Mennyi ebből a szerencse, és mennyi a tudatos tevékenység?

Egy jó ideje azt érzem, hogy ennyi véletlen nem lehet. Elkezdtem figyelni a gondolataimra, és ezekből teremtődött az, ami körülöttem van. És szerintem, ezt bárki meg tudja csinálni, mert ha megfelelő gondolatai vannak az embernek, akkor köré teremtődik az, hogy lesz egy parkolóhelye, vagy eléri a buszt.

Akkor Te is osztod azt a nézetet, hogy a gondolatnak teremtő ereje van?

Igen, ez így van.

[%IMAGB=4905%] Ez a képességed használod, amikor fellépsz?

Igen, ezt használom a szórakoztatás érdekében. És leginkább annak örülök, hogy érzékennyé tudtam válni. Fogékony vagyok mások gondolataira, és fogékony arra is, hogy én át tudjam adni a gondolataimat másoknak is. Arra törekszem, hogy ezzel örömet szerezzek.

Elkülöníted a magánéleted és a munkád?

Nem különül el teljesen, mert tudok befolyásolni dolgokat és a gondolataimmal tudok dolgokat átalakítani, és ebből jött a munkám. Ezért egybefolyik az egész. Nem tudok, és nem is akarok hol határt húzni.

Mik lesznek a hétvégi lottószámok?

A szórakoztatás miatt lehet egyszer megmondom, de nem használom ilyen dolgokra a képességeimet, mert lehet ezzel visszaélek az energiámmal, és saját magam kezdem el csökkenteni a képességeimet. Ezt pedig nem szeretném. Egyszer használtam erre a tudásom, amikor 10 nappal a foci VB döntője előtt megmondtam, hogy ki lesz a világbajnok. A jóslatom egy borítékba tettem, és azt pedig egy páncélszekrénybe. A döntő után közjegyző jelenlétében felbontották a borítékot, azon pedig a győztes neve szerepelt.

Említetted, hogy amit csinálsz, ez a mentalizmus. Mi is ez konkrétan?

A mentalizmus az a képesség, amivel az ember képes látni gondolatokat, érzékelni mások agyhullámait. Olyan ez, mint amikor valakire erősen gondolunk, és közben például telefonon felhív, és ezen nem is csodálkozhatunk…

Epilógus: a beszélgetés végén Dannyt az autójához kísértük. És megállapíthattuk, hogy tényleg szerencsés, mert ugyan épp lejárt a parkolószelvénye, a parkolóőr csak azután érkezett, miután kitolatott… [%COLOR%]

[%IMAGE=4965%]