Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2008-02-20

Ma a GDC játékszoftver-fejlesztÅ?i konferencián a Logitech bemutatta a Gran Turismo hivatalos kormánykerekének választott új termékét, a Logitech Driving Force GT versenykormányt...

 
A kiváló minőségü force-feedback megoldásnak, és az innovatív, 24 pozíciós tárcsával valós időben szabályozható fékerő-eloszlásnak, tapadási súrlódásnak, valamint a lökésgátló értékeknek köszönhetően a Logitech Driving Force GT garantálja az eddigi legpontosabb és legélethübb autóversenyzést a PLAYSTATION 3 platformon.
 
„Örömünkre szolgál, hogy újra együtt dolgozhattunk a Polyphony Digital fejlesztőivel annak érdekében, hogy a világ összes autóverseny-rajongóját kielégítő minőségü kormánykereket adhassunk játékosainknak”[%ITALIC%] – mondta Ruben Mookerjee, a Logitech számítógépes játékok részlegének marketing-igazgatója. [%ITALIC%]„Azok, akik szeretik a Gran Turismo sorozat lélegzetelállító realizmusát, a Logitech legújabb kormányával pontosan úgy érezhetik maguk alatt az autókat, ahogyan azt a jármüvek tervezőmérnökei megálmodták. A Logitech Driving Force GT kormánnyal a játék nem is játék többé, hanem valódi verseny!”
 
A Logitech legújabb versenykormánya a Logitech és a Gran Turismo sorozat fejlesztője, a Polyphony Digital, Inc. közös, aprólékos tervezőmunkájának eredménye. A két cég együtt dolgozott az egyedi, valós idejü szabályozó tárcsa megalkotásán, ami a force-feedback kormányoknál eddig ismeretlen volt. A tárcsa lehetővé teszi, hogy a versenyzők megváltoztassák a fékerő-eloszlást, a tapadási súrlódást és a lökésgátló beállításait, így kedvük szerint hangolva át az autó egyensúlyát. A Gran Turismo játékosai mostantól saját ízlésük szerint tuningolhatják gépeiket, hogy azok a lehető legjobban teljesítsenek a versenyen.
 
„A Gran Turismo sorozat játékaival mindig is az autóvezetés szerelmeseinek igyekeztünk a kedvében járni. Az élethü grafikának, a müszakilag fejlett fizikai szimulációnak és az egyes autókhoz tartozó eredeti hanghatásoknak köszönhetően a Gran Turismo 5 Prologue egy valódi vezetési élményt nyújtó szimulátor[%ITALIC%]” – mondta Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital szakembere. „[%ITALIC%]Most már a Logitech Driving Force GT kormánykerékkel a játékba beszálló sofőrök az autó legfontosabb tulajdonságait is szabályozni tudják, ami még tovább növeli a verseny valószerüségét.”
 
A Logitech legújabb force-feedback kormánya az alulkormányozottságot, a túlkormányozottságot és a tapadási súrlódás elvesztéséből eredő megcsúszásokat is ijesztő pontossággal adja vissza. Az életnagyságú gáz- és fékpedálok gyorsan és pontosan reagálnak a játékos mozdulataira. Sebességváltáshoz a versenyzők használhatják a szekvenciális váltókart, vagy akár a kormányra szerelt karokat. A kormány 28 centiméteres, gumival körbeöntött kereke egy kivételesen kényelmes és stabil fogású eszköz.
 
A Logitech Driving Force GT ütközéstől ütközésig 900 fokos elfordulást tesz lehetővé, így még a hajtükanyarokat is pontosan be lehet venni vele. A holtjáték nélküli csapágyazásnak köszönhetően a kormány késedelem nélkül reagál minden apró mozdulatra, így igazán hitelessé teszi a versenyeket. A 28 centis Driving Force GT kerék közepén a hivatalos Gran Turismo emblémát viselő, megvilágított gomb és az egyes autókhoz rendelt valósághü hangok lehetővé teszik, hogy verseny közben a többi autóst dudálással figyelmeztessük, ha túl gyorsan közeledünk. Hálózatos játéknál a dudálással megelőzött versenytársainkból is akár könnyen gúnyt üzhetünk.
 
A Logitech Driving Force GT kormányt kifejezetten a Gran Turismo 5 Prologue játékban, a PS3 konzolon való használatra fejlesztették ki. A játék Blu-ray lemezen jelenik meg, valamint a PLAYSTATION Network hálózatáról lesz letölthető április 17-től Észak-Amerikában és március 28-tól Európában. A Logitech Driving Force GT kormánykerék használható még a Gran Turismo 3 és a Gran Turismo 4 játékokkal is a PlayStation 2 számítógépes szórakoztató rendszeren.
 
A Logitech Driving Force GT kormánykerék várhatóan májustól lesz kapható Európában 149,99 eurós áron. A hazai ára még nem ismert.