Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2008-02-20

Több meg nem erÅ?sített hír és kósza információ után immár bizonyos, hogy a Toshiba feladja a következÅ? generációs lemezformátumok közti harcot, mely egyúttal a HD DVD formátum eltünését jelentheti...

 
A láncreakció még a múlt hét folyamán indult be amikor a Warner stúdió bejelentette, hogy nem adnak ki további filmeket
HD
DVD
lemezeken csak
Blu-Ray
–en. Ezek után szinte azonnal szárnyra kapott a híresztelés miszerint a Toshiba nem támogatja tovább a formátumot. A hivatalos megerősítés sem váratott sokáig magára. A Toshiba nem gyárt és fejleszt a továbbiakban
HD DVD
lejátszókat és felvevőket, valamint elkezdi csökkenteni a szállításokat, melynek következtében március végére végleg leállhat a Toshiba HD DVD eszközök forgalmazása.
 
A Warber és a Toshiba döntése után még a formátum legnagyobb támogatói is meginogtak és a Microsoft berkeiből is olyan információk láttak napvilágot, hogy a redmondi óriáscég is fontolóra veszi a Blu-Ray támogatását.
 
Eközben az LG kijelentette, hogy továbbra is támogatja a HD DVD piacot melynek keretén belül gyártanak és fejlesztenek újabb HD DVD lejátszókat és eszközöket. A cég vezetői úgy gondolják, hogy jelenleg szükség van olyan eszközökre a piacon melyek képesek támogatni mindkét HD lemez formátumot, mely megnyugvást jelenthet a jelenlegi HD DVD eszköz és lemez tulajdonosoknak.
 
A formátum háború ezzel a végéhez közeledik és a HD DVD romjaiból az LG és még néhány cég bizonyosan kifacsarnak némi bevételt, azonban úgy tünik, hogy a csata a Blu-Ray javára dől el, mely jelentősen nagyobb kapacitásával az első pillanattól fogva esélyesebbnek számított. A Blu-Ray jövőjét azonban a gyártási nehézségek és a szükséges mennyiség hiánya továbbra is bizonytalanná teszi.