Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2008-02-18

Két új Sony készülékkel bÅ?vül az α D-SLR család, melyek gyors felvételkészítést biztosító, élÅ?képes autofókuszt, valamint kiváló képminÅ?séget kínálnak...


 
Míg az α350 vadonatúj, 14,2 valós
megapixel
,
APS-C
méretü CCD-érzékelőjével teszi lehetővé a részletgazdag, valósághü képek készítését, míg az α300 közel azonos jellemzőkkel, és 10,2 megapixel felbontású érzékelővel rendelkezik. A két új gép megérkezésével négytagúvá válik az α sorozat: a belépő szintü α200-tól a félprofi fotósoknak szánt α700-ig. A teljes α család ezenkívül több mint 24 kompatibilis objektívet, valamint vakurendszereket és egyéb kiegészítőket is tartalmaz.
 
Az α350, illetve 300 az első olyan digitális SLR-fényképezőgép, amely élőképes gyors autofókusszal rendelkezik. Ez a vadonatúj, egyedi Sony technológia egyesíti az élőképet és a pontos
TTL
rendszer, valamint a digitális SLR-gépek felhasználói által nagyra tartott folyamatos felvételkészítés előnyeit. Az élőképes gyors
AF
technológia révén végre sikerült leküzdeni azokat a müszaki korlátokat, amelyek élő nézetü üzemmódban eddig lehetetlenné tették az ultragyors felvételkészítést, illetve képmegjelenítést.
 
Az α350-ben a Sony fejlett BIONZ motorjának legújabb verziója végzi a képfeldolgozást, optimalizálva a nagyfelbontású
CCD
érzékelő rendkívüli teljesítményét.

Ugyancsak a BIONZ
processzor
müködteti a dinamikatartomány-optimalizálót, amely árnyékos és fényes felületeken is részletes, kiegyensúlyozott expozíciót eredményez. Ellenfény-felismerő rendszerének köszönhetően most még a problematikus, fénnyel szemben rögzített jeleneteket is szépen örökíti meg.
 
Mivel a készülékek érzékenysége
ISO
3200-ig fokozható, a felvételek gyenge megvilágítás mellett,
vaku
és állvány nélkül is sikeresen elkészíthetők. Nagy érzékenységü beállításoknál az úgynevezett High ISO zajcsökkentő üzemmód gondoskodik a képek minőségéről.

A váz belsejébe épített Super SteadyShot  képstabilizáló még biztosabb rázkódásmentességet eredményez az α objektívvel, kézben tartva készített felvételek esetén. Ráadásul az új vezérlőalgoritmus – 100 2,0-3,5-es értékével szemben – 2,5-3,5 FE közötti léptéküvé növeli a korrekciót.
 
Ezenkívül mindkét modell – valamennyi új Sony α, Cyber-shot és Handycam készülékhez hasonlóan – együttmüködik az új, ultrahordozható GPS-CS1KASP
GPS
egységgel, amely akár egy egész hónap fényképtermésének pozícióadatait képes tárolni, s ezzel a térben is könnyen elhelyezhetővé teszi az emlékeket. A fotók ezután elláthatók pozíciócímkékkel és online térképes formában is megjeleníthetők, vagy egyfajta ‘nyomkövetésként’ kirajzolható velük az utazások útvonala.


Az α350 digitális SLR-fényképezőgép március elejétől, kerül a boltokba.