Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2008-02-18

Avid kodek rendszer a HD média cseréhez a müsorsugárzásban és utómunka környezethez...

 
Az Avid Technology, Inc. bemutatta az Avid DNxHD-t, azt a rendkívül jó minőségü, alacsony
bit
értékü
HD
kodeket, amely elsőként  felel meg az új
SMPTE VC-3
szabványának. Az Avid DNxHD kodek-et a
SMPTE
szervezet kétéves tesztelési és engedélyezési eljárást követően jóváhagyta VC-3 szabványcsalád részeként.
 
A VC-3 jóváhagyással több, mint 30 Avid DNxHD
kodek
licenc tulajdonos az iparilag szabványos megoldás segítségével tovább fejlesztheti a HD munkafolyamatok alkalmazását a film, TV programok és híradók készítésénél. A VC-3 szabványnak megfelelő termékeket tervező cégek hatékony együttmüködést biztosítanak más VC-3 megfelelésü termékekkel   több választási lehetőséget nyújtva így az Avid felhasználóknak a munkafolyamatok kialakításában. A megfelelőség ugyanakkor biztosítja az új szabvány alkalmazását a VC-3 kódoló egységek
MXF
környezetbe helyezésénél – az
MXF
a professzionális  szakmai szabvány fájl cseréhez és a média munkafolyamatokhoz. Mivel a VC-3 nyitott szabvány, a média archívumokban lévő adatok hozzáférhetőek és felhasználhatóak anélkül, hogy hozzá lennének kötve csak egy szállító által biztosított formátumhoz. 
 
Mike Shore, az EVS Broadcast Equipment SA termék és külső intergrációk osztályának vezető menedzsere és a Avid DNxHD licenc-tulajdonos elmondta: „ Azért támogatjuk az Avid DNxHD kodeket, hogy ügyfeleink számára hatékony, könnyü együttmüködést biztosító és alacsony költségü HD munkafolyamatok jöhessenek létre. Ezzel a lépéssel az Avid fokozta vezető szerepét a VC-3 szabványosításának támogatásában. Azáltal, hogy az Avid külső fejlesztőkkel is megosztja eredményeit, az EVS olyan komoly eszközöket tud kifejleszteni, amelyek segítik a közös ügyfeleket valósághü munkafolyamatok tervezésében és fenntartásában.”