Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2008-02-15

A Cisco a Mobile World Congress rendezvényen bejelentette, hogy hamarosan megjelenÅ? mobilalkalmazásainak köszönhetÅ?en új lehetÅ?ségek nyílnak meg a mobil felhasználók közötti kapcsolattartásnak...


„Soha korábban nem volt ennyire fontos, hogy a mobiltartalmakat és információkat a felhasználók azonnal, technológiákon átívelve a világ minden táján elérhessék, méghozzá a vezetékes hálózatokon megszokott minőséggel.[%ITALIC%]” – mondta Larry Lang, a Cisco elnökhelyettese és mobilkommunikációs és szolgáltatási üzletcsoportjának vezetője. [%ITALIC%]„A mobilfelhasználók körében egyre népszerübbek a nagy sávszélességet igénylő videó tartalmak valamint az olyan alkalmazások, amelyekkel hatékonyabban képesek kollégáikkal együttmüködni utazás közben is. Az iparág jelentős szereplőivel együttmüködve a szolgáltatók megteremthetik felhasználóik számára a folyamatos kapcsolattartás lehetőségét.”

A Cisco számos iparági partnerével együttmüködve a következő alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínálja:

DVB
-H mobil televíziós megoldás –
Nyílt, szabványokra épülő mobil müsorszóró megoldás, amely folyamatosan képes alkalmazkodni az új fejlesztésekhez és a müsorszórókkal szemben támasztott változó követelményekhez.

Videó három eszközön – IP-alapú megoldás, amelynek köszönhetően a felhasználók szabadon átvihetik a különféle tartalmakat az egyik eszközről a másikra. Így ezek TV-n, számítógépen vagy kéziszámítógépen is megjeleníthetőek.

VoIP
mobilszolgáltatók számára –
A Cisco Service Exchange keretrendszer segítségével a szolgáltatók összekapcsolhatják a VoIP és a mobiltelefon hálózatok használóit, megőrizhetik bevételeiket, illetve olyan innovatív funkciókat is biztosíthatnak, mint a partnerlista és a jelenlét. A mobil VoIP megoldást az iSkoot alkalmazás-kiszolgálója teszi lehetővé, amely az előfizetők VoIP proxykiszolgálójaként üzemel, és már számos európai szolgáltatónál bizonyított.

Vezetékes-mobil kommunikáció (mobil iroda) – A Personeta céggel együttmüködve kialakított Cisco Mobil Iroda megoldás révén a szolgáltatók integrálhatják a mobil és az üzleti telefonhálózatokat nagyvállalati, valamint kis- és középvállalati ügyfeleiknél.
Szülői portál – A Cisco Service Exchange Framework keretrendszer és az AdaptiveMobile megoldásainak bevezetésével a szolgáltatók lehetőséget teremthetnek a szülők számára, hogy a gyermekük mobiltelefonjáról küldött és fogadott valamennyi adatot felügyeljék. Ezen felül szigorú biztonsági előírásokat is megadhatnak annak érdekében, hogy megóvják gyermekeiket a nem megfelelő tartalmaktól.

Mobiltartalom-szolgáltatás – A Cisco Service Exchange Framework keretrendszer és az Openet alkalmazásainak telepítésével a mobiltelefon-szolgáltatók növelhetik a mobiltartalom-szolgáltatásból származó bevételeiket, a differenciált számlázásnak köszönhetően pedig az egy előfizetőre eső bevétel nagyságát (
ARPU
) emelhetik.

Vezeték nélküli szélessáv – A megoldás főbb elemei a
Wireless Mesh Network
, a
WiMAX
rádiós hálózat, és az
ASN
Gateway, melyekkel teljes körü szélessávú vezeték nélküli mobilalkalmazások valósíthatók meg.
Napjainkban a szolgáltatók egyre inkább „élményszolgáltatókká” válnak, a divatos új mobilszolgáltatások alapját pedig a mobil szélessáv jelenti. A mobilszolgáltatás ma már nem pusztán eszközt, technológiát vagy szolgáltatást jelent. A mobilitás teszi lehetővé, hogy szabadon mozogjunk a világ minden táján, és mégis folyamatos kapcsolatban lehessünk másokkal, bármilyen eszközt válasszunk is.